Tekmeci saldırganın davası bugün

Şort giydiği bahanesiyle, Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun yargılanmasına bugün saat 11.00’da devam edilecek. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapılacak olan duruşma, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu başta olmak üzere birçok kadın örgütü tarafından takip edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi davasının 4. duruşması 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek. Duruşma saat 11:00'da başlayacak. Şort giydiği bahanesiyle Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Ayşegül Terzi’nin avukatlarından Bahar Ünlüer Öztürk, yaptığı açıklamalarda Çakıroğlu’nun duruşmalara kendi rızasıyla gelmediğine dikkat çekmiş ve sanığın tutuklanması talebinde bulunmuştu. Öztürk’ün talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

KADIN ÖRGÜTLERİ TAKİP EDİYOR

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği Hukuk Komisyonu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, davaya ilk duruşmada müdahil olmuştu. İkinci duruşmada ise evraklarını eksiksiz veren tüm sivil toplum örgütlerinin müdahillik talepleri kabul edilmişti. Bianet’e konuşan avukat Öztürk, bu karara ilişkin, “Bu çok önemli bir gelişme, bu dosya emsal olacak.” demişti.

NE OLMUŞTU?

Abdulah Çakıroğlu, 12 Eylül 2016 tarihinde işinden evine gitmek üzere otobüse binen Ayşegül Terzi’ye önce sözlü tacizde bulundu ve ardından tekmeyle saldırdı. Tepkiler üzerine 17 Eylül 2016’da gözaltına alınan Çakıroğlu, ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Çakıroğlu ifadesinde şunları söyledi: “Giydiği şort ortama uygun değildi, bu nedenle sinirlendim. Her şey İslam hukukuna uygun oldu.” Serbest bırakılmasından iki gün sonra tekrar gözaltına alınan Çakıroğlu, bu süre içinde iki kez daha tutuklanıp serbest bırakıldı. Çakıroğlu, 26 Ekim 2016’da görülmeye başlanan dava kapsamında 4 ayrı suçtan yargılanıyor.