Rusça bilen imam aranıyor

Diyanet, Avrasya ülkelerinde gönderilecek imam arıyor. Ramazan ayı için seçilen imamların Rusça bilmesi gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrasya ülkelerinde yaşayan vatandaşlara hizmet için 695 imam arıyor. İmamlar Ramazan yayında hizmet verecek. Sözlü sınava alınacak adaylar için Diyanet, Rusça, Arnavutça, Boşnakça, Çerkezce gibi dilleri bilmek şartı koydu.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Diyanetin Avrasya ülkelerine göndereceği imamlarda "Rusça, Arnavutça, Pomakça, Kırım ve Kazan Tatarcası, Kazakça, Boşnakça, Gürcüce, Çerkezce, Çerkezce dilinin Karatay ve Kabartay lehçeleri gibi Avrasya coğrafyasında konuşulan dillerden birini veya birkaçını bilen, sesi güzel hafız” özellikleri aranıyor.

Avrasya coğrafyasına gönderilecek erkek imamlarda mülakatla belirlenecek özelliklerden birinin de ‘gözü tok’luk olduğu iddia edildi. Müftülüklerin; gelen başvurulardan, İstanbul için 40, Ankara için 25, 30 büyükşehir statüsünde il için 10’ar, diğer 51 ilden 5’er, 15 Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden de 5’er imamı, mülakatla elemesi istendi. Yazıda ayrıca, toplam 695 imamın Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da ayrıca bir sözlü sınava tabi tutulacağı belirtildi.