Kazada ölen kadın işçiler uğurlandı

Ankara'da yapılacak olan 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' etkinliğine katılmak için çıktıkları yolda yaşamını yitiren kadın işçiler son yolculuklarına uğurlanmaya başladı. Cenazede duygusal anlar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk-İş'e bağlı, Türk Metal'in Ankara'daki 8 Mart etkinliğine katılmak için, Bursa'dan Ankara gelirken hayatını kaybeden 7 kadın işçinin cenaze törenleri yapılmaya başladı.

isciic Leyla Yalçın ve ailesi.

Ankara’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal Sendikası 1 No’lu Şube üyesi kadın işçiler yolda gerçekleşen kazada yaşamını yitirmişti. Türk-İş Konfederasyonu, Türk Metal Sendikasının Ankara’da düzenleyeceği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği trafik kazası nedeniyle iptal edildiğini duyurmuştu.

Yaşamını yitiren 7 kadın işçiden, 2 kız çocuğu annesi 32 yaşındaki Leyla Yalçın bugün öğlende Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Leyla Yalçın'ın cenazesi önce Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Kemerçeşme Mahallesi 'ndeki evinin önüne getirildi. Eşi Sunay Yalçın, "Leyla ile 10 yıl önce evlenmiştik. Ailesine çok düşkündü. Onu ben uğurladım. Ayrılırken bana, 'Kızlarıma iyi bak. Sakın bensiz bir yere gitme' dedi. Sanki ölüm içine doğmuştu" dedi. Leyla Yalçın'ın ikiz kardeşi olan Levent Vatan ise "Leyla hayat doluydu. Kızları 9 yaşındaki Selin ile 1.5 yaşındaki Tuana'ya çok düşkündü. Ailesini çok seviyordu. Ölüm haberi bizi yıktı, perişan etti" diye konuştu.

Hayatını kaybeden kadın işçilerden Özlem İnan için ise cemevinde tören düzenlendi. Cenazeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak katıldı.

Özlem İnan'ın, geçen yıl akciğer kanserini yendiği iddia edildi. (DHA/HABER MERKEZİ)