Kadınlardan 'hayır'lı gece yürüyüşü

İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü başladı. Kadınlar 'gündüzleri de geceleri de istiyoruz' diyerek yürüyüşe başladı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Temena

Cennet Sepetci

DUVAR -  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ankara, Diyarbakır başta olmak üzere bütün hafta tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle kutlandı. Eylemlerin ardından İstanbul’da "Feminist Gece Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüş bu yıl 15'nci kez gerçekleştiriliyor. Yürüyüşe katılanlardan Besra İşseven, "Kadınlar özgürleştikçe dünya özgürleşecek" dedi.

Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar ve LGBTİ bireyler İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Erbaneler, davullar ve düdüklerle yürüyüşe başlayan kadınlar sık sık "hayır" sloganları atıyor. Kadınlar, "Erkekler birer çiçektir", "Bırak evi b.k götürsün", "Erkekler o haldeyse kadınlar direnişte" yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşe oyuncu Füsun Demirel de katıldı.

Kadınlar sloganlarla Tünel'e doğru ilerlediler. Yürüyüşte "Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor", "Hayır hayır demektir", "Jin, jiyan, azadi (Kadın, yaşam, özgürlük)" sloganları atıldı.

'İKTİDARA VE ERKEKLİĞE KARŞI SES ÇIKARIYORUZ'

Yürüyüşe ilk kez katıldığını söyleyen Burcu Aylin Kaya, "Ailemden kaçarak geldim. Bu eylemin bu kadar coşkulu olması ben çok umutlandırdı, kadınların korkmadan bir arada olması çok güzel. Bugün burada iktidara ve erkekliğe karşı ses çıkarıyoruz" dedi.

kadin-eylem Burcu Aylin Kaya (solda) ve Besra İşseven

'KADINLAR ÖZGÜRLEŞTİKÇE DÜNYA ÖZGÜRLEŞECEK'

Kadın bilinciyle yürüyüşe katıldıklarını belirten Besra İşseven, "8 Mart emekçi kadınların günü. Buraya kadın olarak, kadın bilinciyle geldik. Kadınlar sokağa çıktığı zaman kazanımlarımızı elde etmemiz daha kolay oluyor. Erkeklerden destek göremiyoruz. Kadınlar özgürleştikçe dünya özgürleşecek." şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Taksim'de bulunan "The Mekan"da parti düzenlenecek.

istanbul-yuruyus-istiklal-5 kadin-yuruyus-istanbul-2 kadin-yuruyus-istanbul-4

kadin-yuruyus-istanbul-6

OHAL'de ilk miting!OHAL'de ilk miting!