Gezi FETÖ oldu akademisyen avukat olamadı!

Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen Dr. Yiğiter avukatlık stajı için Ankara Barosu'na başvurdu. Baro savcılığa 'Yiğiter hakkında FETÖ soruşturması var mı' diye sordu. Savcı 2013'teki Gezi soruşturmasını esas alarak 'Var' dedi. Baro Yiğiter'in KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle başvurusunu reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi’nde öğretim elemanıyken hakkında çok sayıda soruşturma açılan ve mobbing'e maruz kaldığını belirten Dr. Cenk Yiğiter, 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. Görevine son verilen Yiğiter, geçen ocak ayında Ankara Barosu'na avukatlık stajı başvurusu yaptı. Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Yiğiter hakkında 'FETÖ/PDY' soruşturması olup olmadığını öğrenmek için savcılıktan yazı istedi. Savcılık, Yiğiter hakkında 2013'te soruşturma açıldığı yolunda yazı gönderince Ankara Barosu, Yiğiter'in KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle staj başvurusunu reddetti. Yiğiter savcılığın yazısına "2013 yılında FETÖ mü vardı" diyerek, tepki gösterdi. Yiğiter, kendisi hakkında Ankara'daki Gezi eylemleri nedeniyle soruşturma açıldığını ve 21 Kasım 2016'da da takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Ayrıca Yiğiter, savcılığın  baroya gönderdiği bu yanıltıcı belgeye rağmen baronun ne savcı hakkında bir şikayette bulunduğunu ne de baro tarafından kendisine bu konuda bilgi verilmediğini söyleyerek, takipsizlik ile sonuçlanan Gezi soruşturmasının süren bir FETÖ soruşturması gibi gösterilmesini kendi yaptığı başvurular üzerine 1 Mart tarihinde öğrendiğini belirtti.

'ANKARA BAROSU'NU KUTLUYORUM'

Yiğiter şöyle konuştu: “İhraçlardan sonra 'Üniversitelerden Elinizi Çekin' diye bildiri yayınlayan Baro Yönetimi, bir hukuk dışı OHAL aparatına dönüşmüş durumda. Kendilerini kutluyorum, baroya da tarihe böyle geçmek nasip oldu. Baro, sivil ölü haline getirilmemizin suç ortağı oldu. Bir OHAL apartı olarak gösterilen bu cevval tavrı, yanıltıcı beyanda bulunan bir savcıya karşı da gösterebilecekler mi? Yoksa koca baro yönetimi olarak hukuk dışı OHAL karşısında boyun eğmiş ve de tek bir savcıdan korkacak, çekinecek halde mi?””

Yiğiter, staj için başvurduğu Ankara Barosu'nun savcılıktan kendisi hakkında FETÖ/PDY soruşturması olup olmadığını öğrenmek için yazı gönderdiğini savcılığın kendisi hakkında açılan Ankara Gezi soruşturmasının FETÖ soruşturması gibi yazı gönderdiğini belirtti.

AVUKATLARA ÇAĞRI

Yiğiter, söz konusu yazıyı gönderen savcı Fatih Şimşek hakkında da suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Yiğiter, şöyle devam etti: “Bu soruşturma da hakkımda açılan Ankara Gezi soruşturması. Burada sanki Gezi soruşturması FETÖ soruşturması gibi gösteriliyor. Üstelik bu soruşturma 2013 yılında açılmış bir soruşturma. 2013'te FETÖ soruşturması diye bir şey yok. 21 Kasım 2016'da hakkımda açılan bu davaya da takipsizlik kararı verildi. Normalde Savcılığın 'bu kişi hakkında soruşturma yoktur' demesi gerekiyor. Takipsizlik kararı verilen bir dosya devam eden bir soruşturma gibi gösteriliyor. Ankara Barosu'na 'bu savcı hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?' diye sordum. Çünkü Savcı Ankara Barosu'na yanıltıcı bilgi vermiş. Ankara Barosu'da bana 'Siz bir başvurun sizin başvurunuz bize yol gösterecek' dedi. Yani koca baro bana yol göstermiyor ben koskoca baroya yol gösterecekmişim. Üstelik savcı bu yalan beyanı doğrudan bana göndermiyor, doğrudan Ankara Barosu'na gönderiyor. Yanıltıcı bilge veren savcı Fatih Şimşek hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Beni tanıyan veya süreci takip eden tüm avukatları, Ankara Barosu'na benim için staj takdim yazısı göndermeye çağırıyorum.”