Dilek Doğan'ın ağabeyi gözaltına alındı

Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili davadan sonra ağabey Emrah Doğan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sarıyer'de, 18 Ekim 2015 tarihinde Dilek Doğan'ın polis baskını sırasında öldürülmesiyle ilgili dava bugün görüldü. Duruşma güvenlik gerekçesiyle izleyicilere kapalı olarak gerçekleştirildi. Davanın ardından açıklama yapan Doğan'ın anne babası savcının istediği hapis cezasının az olduğunu söylediler. Açıklamaların ardından Dilek Doğan'ın ağabeyi Emrah Doğan, metrobüse binmek üzereyken gözaltına alındı.

İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, babası Metin Doğan ve ailesi temsilen 50'nin üzerinde avukat katıldı. Tutuksuz yargılanan polis memuru ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da izledi.

Duruşmada, Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda polis kamerasının incelenmesi sonucu kurtarılan olay anına ilişkin yeni görüntüler izlendi. Görüntüleri izlemeyen Aysel Doğan ve Metin Doğan, mahkeme salonundan çıktı. Aysel Doğan, ''Lanet olsun vurana'' diyerek tepki gösterdi.

Doğan ailesinin avukatları, görüntüler üzerine beyanlarda bulunarak sanık polis Y.M'nin "Kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, özel harekat polisi Y.M. hakkında "Taksirle öldürme" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

AĞABEY HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Savcının mütalaasına yönelik eleştirilerin sıralandığı açıklamada ailesinin yanında bulunan Dilek Doğan'ın ağabeyi Emrah Doğan, metrobüse binmek üzereyken polis tarafından gözaltına alındı. Emrah Doğan hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

'BENİM KIZIMI HİÇE SAYDILAR'

Duruşma sonrası konuşan Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, "Benim kızımı hiçe saydılar. Bir umut bekliyordum. Adalet bekliyordum. Yüreğime bir su serpilir mi diye. Ama resmen korudular" dedi. Baba Metin Doğan ise, savcının neredeyse aileyi suçlu konumuna getirdiğini belirterek, "Sanığın avukatı savunma yapsaydı bu kadar savunamazdı. Savcı 2 ila 3 yıllık bir ceza istiyor. Aslında biz bu saraydan herhangi bir adalet çıkmayacağını biliyorduk" diye konuştu.

Dilek Doğan'ın vurulma sonrası 'silindi' denilen görüntüleri ortaya çıktıDilek Doğan'ın vurulma sonrası 'silindi' denilen görüntüleri ortaya çıktı

'SAVCI NEREDEYSE BERAAT İSTEYECEKTİ'

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da savcının mütalaasını eleştirerek şunları söyledi:  "Savcı verdiği mütalaa ile neredeyse sanık polise beraat isteyecekti. Olayın adeta kaza halinde gerçekleştiğine yönelik bir mütalaa koydu ortaya. Oysa ki Dilek Doğan'ın avukatları 40 dakika boyunca yeni çıkan görüntüyü defalarca izlettirip üzerinde yorumlar yaptılar. Dilek Doğan hiçbir suçu olmadığı halde, hiçbir çatışmanın içinde bulunmadığı halde, polise mukavemet göstermediği halde evine girilerek öldürülmüştür."

'CEZADA İNDİRİM VE ERTELEME DÜŞÜNÜYORLAR'

Davanın avukatlarından Oya Aslan da, savcının verdiği mütalaada, olayın kazayla meydana geldiğini söylediğini aktardı. Sanık polisin cezasının indirilmesinin düşünüldüğünü savunan Aslan, "Taksir 2 yıl ile 6 yıl arasında bir cezayı öngörüyor. Mevcut ceza sistemi de 2 yıldan öngörüyor. 2 yıl verip sonra takdir indirimi de kullanarak 1 yıl 6 aya indirip cezayı ertelemeyi düşünüyorlar. Öyle anlaşılıyor. Karar böyle mi olacak bilmiyorum ama savcının istediği buraya götürüyor" ifadelerini kullandı. (DHA)