Figen Yüksekdağ hakkında fezleke hazırlandı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında fezleke hazırlandı. Başsavcılık ayrıca HDP'li iki vekilin de dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'li vekillere yönelik fezlekelere yenileri eklendi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın televizyonda yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca fezleke hazırlandı. Başsavcılık, kanuna aykırı gösteriye katıldıkları iddiasıyla HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri ile Bedia Özgökçe Ertan hakkında da fezleke hazırlayarak, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti.

Van'da katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle Yüksekdağ'a, "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak ve cumhurbaşkanına hakaret" suçlamaları yöneltildi. Van milletvekilleri Geveri ve Ertan'ın da "Kanuna aykırı toplantı, gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılmak" iddiasıyla yargılanması talep edildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Ertan ve Geveri'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ hakkındaki fezleke de, soruşturma ve kovuşturma yapılması izni verilmesi talebiyle bakanlığa gönderildi.

Dokunulmazlıklar 20 Mayıs'tan önceki filler için kaldırılmıştı.

(HABER MERKEZİ)