'Düşen pilot evimi bombaladı, şikayetçiyim'

Reyhanlı'da yaşayan Suriyeli Yasin, Hatay'da tedavi gören Suriyeli, Pilot Albay Mehmet Sufhan'ın evini bombaladığını öne sürdü. Yasin, pilotu savcılığa şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde oturan Suriyeli yerel gazeteci Kutaybe Hac Yasin, 4 yıl önce Halep'te evini bombalayan pilotun, Hatay'a düşen Suriye uçağının pilotu Albay Mehmet Sufhan olduğunu iddia etti. Yasin, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

'KOD ADI BAHAR-1'

Halen Hatay'da tedavi gören Suriyeli Pilot Albay Mehmet Sufhan'ın birçok kişinin ölümünden sorumlu olduğunu ileri süren gazeteci Kutaybe Hac Yasin, evi bombalandıktan sonra Reyhanlı'ya geldiğini söyledi. 4 yıldan bu yana Hatay'da yaşadığını belirten Yasin, "Halep'in Höllük mahallesindeki evimi bombalayan pilot, halen Hatay'da tedavi edilen pilot Mehmet Sufhan'dır. Kodu da Bahar-1'dir. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Hatay'da düşen Suriye uçağının pilotu bulunduHatay'da düşen Suriye uçağının pilotu bulundu

'DÜŞMEDEN ÖNCE İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ' İDDİASI

Düşmeden önce İdlib yakınlarını bombalayarak 2 kişinin ölümüne 6 kişinin de yaralanmasına neden olan pilotun Mehmet Sufhan olduğundan da emin olduğunu iddia eden Yasin, "Arkadaşlara da durumu bildirdim. Şikayetçi olmak isteyenlerin pilot hakkında gerekli şikayetlerini yapmalarını istedim. Ben rejim adına havalanan ve insanları öldüren pilottan şikayetçiyim" diye konuştu. (HATAY/DHA)