Roma'dan Türkiyeli akademisyenlere destek

İhraç edilen akademisyenlere bir destek de Roma'daki meslektaşları ile  öğrencilerden geldi. Sapienza Üniversitesi bugün ihraçları konuşuyor.   

Google Haberlere Abone ol

ROMA - Türkiye'de 330 akademisyenin ihraç edildiği 686 Sayılı KHK'dan (Kanun Hükmünde Kararname) bir ay sonra Roma’da, Sapienza Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Türkiyeli  akademisyenlerle bir dayanışma etkinliği düzenleniyor.

6 Mart Pazartesi(bugün)  saat 12 00’de başlayacak “Darbeden sonra Türkiye’de akademi” konulu  açık buluşma, öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek. Fakültenin öğrenci kolektifi tarafından düzenlenen etkinlikte darbe süreci ve referanduma giden Türkiye’nin siyasi durumu konuşulacak. Özellikle Türkiye üniversitelerinde devam eden ihraçlara ve direnişe dikkat çekmek isteyen öğrenci kolektifi, en büyük kıyımın yaşandığı Ankara Üniversitesi'ndeki gelişmeleri paylaşmayı hedefliyor.

Hem İtalya'daki akademisyenleri bilgilendirmeyi hem de sembolik olarak Mülkiye ile dayanışmayı amaçlayan buluşma sırasında Cebeci Kampüsündeki olaylar ve  akademisyenlerin direnişi  ile ilgili bir video da izlenecek. (DUVAR)

Afiş: HOCAMA DOKUNMAromaana

DARBEDEN SONRA TÜRKİYE’DE AKADEMI

Öğrenciler, doktora öğrencileri ve hocaların toplu katılımıyla açık ders.

CASP (Political Sciences self-organized collective) tarafından düzenlenen etkinlik.

6 Mart 2017 Saat 12:00

Siyasal Bilgiler Fakültesi, A odası

Roma Sapienza üniversitesi