KHK’ya karşı işyerinde oturma eylemi

KHK ile ihraç edilen kamu çalışanlarının eylemlerine Ankara’da bir yenisi daha eklendi. İhraç edildiği iş yeri önünde oturma eylemi yapan Mahmut Konuk “ihraç edilenler olarak kötülükle ortak mücadele edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Mahmut Konuk, 22 Kasım 2016 tarihli KHK ile Çankaya Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki görevinden ihraç edildi. Her hafta pazartesi günü iş yeri önünde ihraç edilmesini protesto için 11.30-13.30 saatleri arasında oturma eylemi yapmaya karar veren Konuk'a eyleminin ikinci haftasında Baskın Oran, İsmail Beşikçi ve şair Zerrin Taşpınar'ın yanı sıra İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemini sürdüren Semih Özakça ile Veli Saçılık da destek verdi.

'ORTAK MÜCADELE EDİYORUZ'

Türkiye’nin farklı bölgelerinde ihraç edilenlerin eylemlerinin çok değerli olduğunu ve dayanışma ile kazanım elde edileceğini belirten Mahmut Konuk ikinci hafta sonunda çalışma arkadaşlarının korkularının azaldığını ve desteğin arttığını belirtti. Konuk ,“İşyerinde de korkunun biraz daha azaldığını gördük. İçerden aldığım ışık öyleydi. Destek için gelen arkadaşlarımız konuşmalarıyla bu hukuksuzluğun önünde dimdik durduğumuzu gösterdiler. Biz ihraç edilenler bu kötülükle ortak mücadele ediyoruz” dedi.

'HUKUKSUZLUK EGEMEN VE KÖK SALMIŞ'

Eylemlerini sürdüren ihraç edilen emekçileri de yalnız bırakmadığını belirten Konuk hukukun bir noktada tıkandığını belirtti. Konuk, “İşimize dönme talebimiz baki ve bunu dillendirmeye devam edeceğiz. Bu ülkede bireysel düzenleme ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya çabalıyoruz fakat taleplerimize cevap verilmiyor. Danıştay'a başvuran arkadaşlarımız ise Bakanlar Kurulu kararları bireyleri ilgilendirdiği için cevap alamıyor. İdare mahkemeleri de biz bakamayız diyor Bakanlar Kurulu kararı olduğu için. Bunların hepsini bir kenara itersek kurulması öngörülen bir komisyondan söz ediliyor. Bu işi tamamen uzatma niyetindeler. Hukuksuzluk egemen ve kök salmış durumda. Hukukun üstünlüğünden bugün geldiğimiz nokta hukuksuzluk çıkmazı. Fakat bizler dayanışarak sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)

Etiketler Ankara KHK işyeri