AA'dan Sinan Oğan'a: Anlamazsanız tekrar okursunuz

MHP eski milletvekili Sinan Oğan, kendisine yapılan saldırıyı 'protesto' başlığıyla haberleştiren AA'ya tepki gösterdi. AA da kurumsal Twitter hesabından çok tartışılan bir yanıt yazınca tepkilerin boyutu büyüdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel başkanlığa adaylığını koyduktan sonra MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Siyaset Okulu’ etkinliğinde konuşma yaparken bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırının ardından Sinan Oğan tekrar kürsüye çıkarak konuşmasına devam etti ve “Bu genç arkadaşımızı kandırıp buraya gönderen aslında partimize zarar veriyor” dedi. Oğan, konuşmasını Periscope'tan canlı olarak yayınladı. Böylece gerçekleşen saldırı kameralara da yansıdı.

Anadolu Ajansı (AA), Oğan'a yönelik saldırıyı 'Sinan Oğan'a protesto' başlığıyla servis edince tepki çekti. Oğan Twitter hesabından, “Adam olun, adam gibi habercilik yapın. Fiziki saldırı ne zamandan beri ‘protesto’ olmuş. Yaptığınız haberciliğe tüküreyim!” diye yazdı.

Anadolu Ajansı da resmi hesabı üzerinden yanıt verdi: “Şimdi sinirlisiniz. Haberin linki burada, sakinleşince okursunuz. Anlamazsanız döner tekrar okursunuz” ifadeleri kullandı.

AA3

AA'nın resmi hesabı üzerinden böylesi bir yanıt vermesi, tepkilere neden oldu. Devletin haber ajansının resmi hesabı üzerinden böyle tweet atıp polemiğe girmesinin yanlış olduğunu belirten çeşitli çevreler, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını talep etti. Ayrıca haberin de 'protesto' başlığıyla servis edildiğine dikkat çekildi.

(HABER MERKEZİ)