Miraz'ın babasına fotoğraf da yok!

Bakırköy Cezaevi'nde bulunan eşinden, bebeğinin ve kendisinin fotosunu isteyen Cengiz Zaza Akbaba: “Oğlumu çok özledim, kaç gündür bir foto istiyorum. Eşimin fotoğraf çektirmek için yazdığı dilekçelere cevap verilmedi” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe’de eşi ve 7 aylık bebeği ile gezerken gözaltına alınıp tutuklanan Gülistan Diken Akbaba, bebeği Miraz ile birlikte 15 gündür Bakırköy Cezaevi'nde. Akbaba'nın eşi Cengiz Zaza Akbaba, 7 aylık bebeğini ve eşini özlediğini, durumlarını merak ettiği için eşinden fotoğraf çekip göndermelerini istemiş. Eşiyle önceki gün telefonla konuştuğunu söyleyen baba Akbaba, eşinin kendisine, fotoğraf çektirmek için cezaevi idaresine dilekçe yazdığını fakat hiçbir şekilde cevap verilmediğini söylüyor.

'EŞİMİ VE ÇOCUĞUMU MERAK EDİYORUM...'

Geçtiğimiz Ocak ayında Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle tutuklu ve hükümlülerin ziyaretçileri ile fotoğraf çektirmesi “örgütsel propagandaya imkân verilmemesi” ve “toplumsal hassasiyet” gibi gerekçelerle kısıtladığını hatırlatan baba Akbaba; “Eşimle dün telefonla konuştum. Geçen hafta kendisini ve oğlumu çok özlediğimi bana bir fotoğraf göndermelerini istemiştim. Eşim, fotoğraf çektirmek için cezaevi idaresini bu talebi bildirmek için dilekçe yazdığını fakat hiçbir şekilde cevap verilmediğini söyledi. Ocak ayında çıkartılan bu yönetmelik nedeniyle de izin verilmiyor olabilir. Bu akla ve mantığa aykırı bir şey. Eşimi ve bebeğimi merak ediyorum.”

Cezaevindeki bebek ve annesi için imza kampanyasıCezaevindeki bebek ve annesi için imza kampanyası

NE OLMUŞTU?

Gülistan Diken Akbaba, 2011'de BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) Maltepe İlçe Örgütü’nde  yöneticilik yaparken hakkında dava açıldı. İki buçuk yıl cezaevinde kalan Akbaba, tutuksuz yargılanmak şartıyla tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra bebeği olan Akaba, Maltepe'de eşi ve bebeği Miraz ile birlikte gezerken kendisine, 'Aramanız var' diyerek bebeği ile birlikte gözaltına alınıp Bakırköy Cezaevi'ne gönderildi.

Miraz bebeğin diş ilacı cezaevi yönetimine takıldıMiraz bebeğin diş ilacı cezaevi yönetimine takıldı

Miraz bebek FETÖ'den yargılanan hakimin kararıyla cezaevindeMiraz bebek FETÖ'den yargılanan hakimin kararıyla cezaevinde