Kadın muhtarlardan 'hayır' toplantısı

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Başkent’teki kadın muhtarlarla bir araya gelerek Anayasa değişikliği referandumunda kadınların yeri ve sandık güvenliği konularını konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesi Ankara Barosu, Başkent’teki kadın muhtarlarla kahvaltılı toplantıda buluşarak referandum sürecini konuştu. Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya Ankara’nın çeşitli bölgelerinden çok sayıda kadın muhtar katıldı.

Kadın muhtarların buluşmasında kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, cinsel taciz ve istismar, kadının Anayasa değişikliğindeki yeri ve sandık güvenliği konuları değerlendirildi. Anayasa değişikliğinin kadınlara hiçbir şey vaat etmediğini belirten Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “evet bir kişi için, hayır hepimiz için” sloganıyla toplumun her kesimine ‘evet’in ve ‘hayır’ın anlatılması gerektiğini söyledi.

'İYİ ANLATILMASI GEREKİYOR'

Anayasa değişikliğinde sunulan gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını ve 'hayatın bu kadar toz pembe olmadığını' belirten Canduran, “Türkiye olarak kritik bir dönemin eşiğindeyiz. Halkı en iyi muhtarlar tanır. Çevrelerinin yörelerinin nabzını en iyi muhtarlar tutar. Anayasa değişikliğine neden hayır denilmesi gerektiğini siz muhtarların halka anlatması gerekiyor. Siz hem muhtar hem kadın kimliğiniz ile çok önemli bir konumdasınız” dedi.

'SANDIK GÜVENLİĞİ SİZLERİN SORUMLULUĞUNDA'

Son süreçte toplumda yaşanan olaylarla geriye giden kadın hakları algısının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Canduran’ın referandum sürecinde bir diğer önemli başlığı seçim güvenliğiydi. Her seçimde seçim güvenliği merkezi kurarak herhangi bir olumsuzluğu engellemeye çabaladıklarını belirten Canduran, “Sandık güvenliğine gölge düşürecek her olaya müdahale ediyoruz. Sizlerden istirhamımız mahallelerinizdeki sandık  güvenliğini tehdit edecek her olumsuzluğu bu merkeze bildirmektir. Sandığa gölge düşürecek her olaya müdahale edileceğine emin olunuz. Bu sayede referandumda oyların heba olmamasını sağlayabiliriz” açıklamasını yaparak kadın muhtarlardan destek istedi.

Etiketler Ankara muhtar sandık