Bahadır Grammeşin cinayeti sanığına müebbet istendi

Tacizcileri engellemek isterken öldürülen Bahadır Grammeşin'in davası bugün görüldü. Savcı, cinayet sanığı hakkında müebbet hapis cezası istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Bahadır Grammeşin'in, tacizcileri engellemek isterken öldürülmesiyle ilgili dava bugün görüldü. Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, cinayet sanığı hakkında müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Anadolu 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Murat Topraktepe, Erkan Çınar, Cemal Diri, Mert Nikelay ile tutuksuz sanıklar Serhat Ali Güney, Hasan Özcan katıldı. Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ile tarafların avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşma savcısı Ercan Ateş, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Bahadır Grammeşin'in arkadaşları ile eğlenceden döndüğü sırada sanıkların gruptaki kadınlara sözlü tacizde bulunması nedeni ile tartışma çıktığını belirtti.

Mütalaada tutuklu sanık Erkan Çınar hakkında Bahadır Grammeşin'i "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis, gruptaki Çağrı Konca ve Halil Bağrıyanık hakkında "öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez 9 yıldan 15 yıla hapis cezası istedi. Erkan Çınar için, "tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar ceza verilmesi talep edildi.

Diğer tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Mert Topraktepe, Cemal Diri ve Mert Nikelay hakkında, "kasten adam öldürmeye yardım", "tehdit" ve "kasten yaralamaya iştirak" suçlamalarından cezalandırılmaları istendi.

Tutuksuz sanıklar Hasan Özcan, Ercan Arslan, Serhat Ali Günay, Oğuzhan Çiftçi ve Soner Akça hakkında ise, "yaralamaya teşebbüs", "yaralamaya iştirak", "tehdit", "suçta kullanılan eşyaların gizlenmesi" suçlarından 12 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

CEZALARDA İNDİRİM UYGULANMAMASI İSTENDİ

Müşteki avukatı İbrahim Burak Eskici, savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi. Eskici, sanıklar hakkında indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi.

Sanık avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istediler. Mahkeme, tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için davayı 17 Mart'a erteledi.

Bahadır Grammeşin, 9 Mayıs 2015’te askere giden bir arkadaşı için düzenlenen eğlenceye katıldı. Eğlencenin ardından grupta bulunan kadınlara sözlü tacizde bulunuldu. Tacizcileri engellemek isteyen Grammeşin ve arkadaşları bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. Saldırıda Grammeşin hayatını kaybederken, arkadaşları yaralandı. (İSTANBUL/DHA)