'Bozdağ iptalinden sonra bomba tehdidi aldık'

Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşmasını iptal eden alman kenti Gaggenau'da belediye binasına bomba ihbarı yapıldı. Belediye başkanı, tehdidin 'Bozdağ iptali' ile doğrudan bağlantılı olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da konuşma yapmasına izin verilmeyen Gaggenau kentinde sular durulmuyor. Kentin belediye binası, bir bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı.

Gaggenau belediye başkanı Michael Pfeiffer, 'bomba tehdidinin Bozdağ'ın konuşacağı etkinliğin iptaliyle bağlantılı olabileceği ihtimalini dışlamadıklarını söyledi. Pfeiffer, n-tv kanalının 'Tehdit iptalle mi ilgili' sorusuna, "Şu anda böyle olduğunu düşünüyoruz ama kesin olarak emin değiliz. Doğrudan bir bağlantı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Aramaların ardından bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanmasının ardından Almanya-Türkiye ilişkileri gerilmiş, Bozdağ ile Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi'nin 16 Nisan referandumu ile ilgili Almanya'daki Türklerle yapacakları toplantılar dün yerel idarelerce iptal edilmişti. Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne sözlü ve yazılı nota vermişti. (Dış Haberler)