'Almanya bu yanlıştan dönsün'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki toplantıların iptal edilmesine Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Avrupa Birliği Bakanı Çelik tepki gösterdi. Bakanlar "Almanya bu yanlıştan dönsün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşmasının Gaggenau'da iptal edilmesine hükümetten tepkiler gelmeye devam ediyor. Ziyaretin iptal edilmesinin ardından konuşan Ekonomi Bakanı ve Adalet Bakanı 'Almanya bu yanlıştan' dönsün dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın Köln şehrinde yapacağı toplantıya izin verilmemesi nedeniyle yaptığı değerlendirmede, 5 Mart Pazar günü Almanya'ya gideceğini belirtip, "Sınır fiziken çizilebilir ama gönüllerde çizilemez. Ben sorunun çözümü ile ilgili olumlu bakışımı sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

'BİZ İŞİMİZE BAKACAĞIZ' 

Temel atma törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Onlar neden rahatsız oluyor biliyor musunuz? Şimdi Almanya'ya gideceğiz pazar günü. Bizim oradaki etkinliklerimizi toplantılarımızı iptal ediyorlarmış. Sebep başka. Sen dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yaparsan, sen Asya, Avrupa ve Afrika'daki bütün hava trafiğinin merkezini İstanbul haline getirirsen, oradaki bazı merkezler artık merkez olamaz hale gelirse, sen de bunlara razı olacaksın. 'Yari güzel olanın başı beladan kurtulmaz' derler. Bizim yerimiz güzel, Türkiyemiz güzel. Biz de işimize bakacağız" dedi.

Pazar günü Almanya'da gideceğini söyleyen Zeybekci, "Pazar günü ben gideceğim. Bana emrolunan sefere çıkmak, zafer Allah'ındır diyoruz. Almanya'ya gidip Denizlim Derneği'yle Özay Gönlüm'ü anma etkinliği yapacağız. İkincisi de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'yle (UETD) geniş bir katılımla bir araya geleceğiz. Onlarında iptal ettiği UETD toplantısı. Ama biz baktık, gördük izin vermiyorlar; kahvehane kahvehane dolaşırım orada. Ev ev dolaşırım Almanya'da bunu bilsinler. Vatandaşlarımızla buluşuruz biz, hiç merak etmesinler. Leverkusen'e gidiyoruz. Hannover'e de gidiyoruz. Rabbim bu milletin başını eğdirmesin" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantısının iptal edilmesine ilişkin "Bir an evvel bu yanlıştan dönmelerini temenni ederiz" dedi. Çelik, "Demokratik değerler konusunda en çok sesi çıkan ülkelerin, demokratik değerlere sahip çıkma konusunda da eylemlerinin tutarlı olması gerekir. Toplantı hakkının engellenmesi, demokratik bir hakkın engellenmesi anlamına gelir. PKK terör örgütüne mensup teröristler, terör faaliyeti içinde orada para toplayanlar, FETÖ'ye ait teröristler orada serbestçe faaliyet gösterirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının katılacağı vatandaşlarımızla buluşma şeklindeki bir hakkın engellenmesi son derece yanlış bir durumdur. Bu, Avrupa için bir felaket. Avrupa’nın tarihinde Berlin Duvarı'nın yıkılması bir dönüm noktasıdır; ama şimdi aşırı sağcılar, ırkçılar, faşistler üzerinden Avrupa'da yeni Berlin Duvarları oluşturuyorlar. Kendi zeminlerine zarar veriyorlar. Bu duvarın bize değil, onlara zararı olur" diye konuştu. (DHA)