Alman turistler Türkiye'ye gelmiyor

Alman turistlerden bu yaz Türkiye'ye talep yüzde 58 oranında azaldı. Almanlar, 2017 yazında Türkiye yerine Mısır ve Yunanistan'ı tercih edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2017 yazında Almanya'dan Türkiye'ye seyahat için rezervasyon yaptıran Alman turistlerin sayısının yüzde 58 oranında düştüğü ortaya çıktı. Buna göre, Alman turistler terör eylemleri nedeniyle Türkiye yerine Yunanistan ve Mısır'ı tercih etmeye başladı. Veriler şöyle:

  • Alman pazar araştırma şirketi GfK'nin Berlin Turizm Fuarı'nda paylaştığına göre, Türkiye'yi tercih eden Alman turistlerin oranı yüzde 58 oranında azaldı;
  • GfK yetkilisi Doerte Nordbeck, buna karşılık Yunanistan'a rağbetin geçen yıl ocak ayına kıyasla yüzde 67 oranında arttığına dikkat çekti. Bu verilere göre Yunanistan, Alman turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında uzun süredir ikinci sırada olan Türkiye'nin yerini kaptı.
  • GfK, almanya'dan Mısır'a gitmek isteyen turistlerin de yüzde 91 oranında arttığını açıkladı.
  • Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin Başkanı Norbert Fiebig de, Türkiye'deki otellerin fiyat kırmak zorunda kaldığını, Yunanistan ve İspanya'daysa artan talep doğrultusunda fiyatların yükseldiğini söyledi.
  • Rezervasyon sitesi Holidaycheck'in verilerine göre, Türkiye'deki otel fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 12 oranında düşmüş durumda. Mısır'da yüzde 8 oranında bir düşüş gözlenirken, Yunanistan'da yüzde 5'lik bir artış var.

Almanya, Çin ve ABD'nin ardından başka ülkelere seyahat için en fazla paranın harcandığı üçüncü ülke. (Dış Haberler)

Turizm devi 2017'de Türkiye'yi sildiTurizm devi 2017'de Türkiye'yi sildi