15 Temmuz'da Genelkurmay'da yaşananların görüntüleri ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananların görüntüleri ortaya çıktı. Askerler sivillere ateş açarken, Kurmay Albay Mustafa Çiçek yaşamını yitiren bir kişinin fotoğrafını çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişiminin planlanması ve Genelkurmay Başkanlığı Karargah'ında yaşananlarla ilgili soruşturması tamamlandı ve iddianamede hazırlandı. 15 Temmuz'da Genelkurmay'da yaşananların güvelik kamerası görüntüleri de paylaşıldı.

Görüntülerde, Genelkurmay Başkanlığı binasının darbeciler tarafından basıldığı ilk anlar yer aldı. Darbeci askerleri komuta eden kişinin ise Kıdemli Albay Fırat Alakuş olduğu görüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın daha önceki ifadesinde, Fırat Alakuş hakkında "ürkütücü" tabirini kullandığı belirtilmişti.

Darbe ana davasının iddianamesi tamamlandıDarbe ana davasının iddianamesi tamamlandı

Darbeyi protesto eden sivillerin Genelkurmay Karargah'ına girdiği anlar da kameralara yansıdı. Darbeci askerlerin sivillere ateş açtığı görülüyor. Ateş açanlar arasında Tuğamiral Sinan Sürer ve Kurmay Albay Gökhan Balcı da bulunuyor.

Kurmay Albay Mustafa Çiçek ise darbeciler tarafından öldürülen ve yerde yatan bir sivilin fotoğrafını cep telefonuyla çektiği görülüyor. (ANKARA/DHA)

genelkurmay-3 Darbecileri protesto eden siviller Genelkurmay binasına girdikten sonra üst kata çıkıyor.

genelkurmay-4 Koridora çıkan darbeci askerler, siviller ateş açıyor.

genelkurmay-5 Kurmay Albay Mustafa Çiçek, cep telefonuyla darbecilerin öldürdüğü bir protestocunun fotoğrafını çekiyor.

genelkurmay-2 Açılan ateşte hayatını kaybeden başka bir sivilse askerler tarafından alt kata taşınıyor.