HDP'li Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz'a hapis cezası

7 Haziran seçimlerinde HDP'den İzmir milletvekilliğine aday olan Pınar Aydınlar ile Hacay Yılmaz, 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydınlar ve Yılmaz, 'terör örgütü propagandası yapmak'la suçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İzmir Milletvekili adayları Pınar Aydınlar ile Hacay Yılmaz, 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Aydınlar ve Yılmaz İzmir'de 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP seçim bürosu açılışı sırasındaki konuşmalarında 'terör örgütü propagandası yaptıkları' gerekçesiyle mahkum etti. Aynı etkinlikte söylediği şarkıda 'suç ve suçluyu övdüğü' iddiasıyla yargılanan Murat Elmastaş ise beraat etti.

Buca ilçesinde  7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi seçim bürosu açılışı sırasında konuşan HDP İzmir milletvekili adayları Hacay Yılmaz ile Pınar Aydınlar hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak', aynı etkinlikte şarkı söyleyen yerel sanatçı Murat Elmastaş hakkında ise 'suç ve suçluyu övmek' suçlarından soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet savcısı, Hacay Yılmaz ile Pınar Aydınlar hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 ila 5 yıl, Elmastaş hakkında ise 'Suç ve suçluyu övmek' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan 7'nci celsesine, avukatlar Fatma Demirel ve Şerif Çelikten katılırken, Pınar Aydınlar, Hacay Yılmaz ve Murat Elmastaş gelmedi.

'DELİLLER YASAYA UYGUN DEĞİL'

Duruşmada söz alan Aydınlar'ın avukatı Şerif Çelikten, davada da konuşmalarla ilgili dosyada bulunan ses ve görüntü kayıtlarının hukuka aykırı olarak alındığını belirterek, hükme esas alınmamasını talep etti. Avukat Çelikten, "Müvekkilim orada ifade özgürlüğü çerçevesinde konuşmalar yapmış ve hiçbir yerinde terör örgütünü övücü, insanları şiddete yönlendirici bir konuşma yapmamıştır. Seçim yasasından kaynaklanan propaganda serbestesini kullanmıştır. Beraatine karar verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti, Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz'ı 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Murat Elmastaş'ın ise beraatine karar verildi.

Aydınlar ve Yılmaz'ın avukatları kararın temyizi için İstinaf Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. (İZMİR/DHA)