Gökçek: Asbest yayılmasın diye yıktık

Yıkım yapılan yerin Havagazı Fabrikası değil elektrik santralleri olduğunu söyleyerek, "Asbest yayılmasın diye yıktık" dedi. Gökçek, konuyu gündeme getiren odaları ve milletvekilleri 'panik yaratmaya çalışmak'la suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Maltepe Havagazı Fabrikası'ndaki asbest söküm çalışmalarının; Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası'nın Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurusu üzerene verilen yürütmeyi durdurma kararına, Twitter adresinden tepki gösterdi. Gökçek, "Mimarlar Odası ve CHP Milletvekilleri yalan söyleyerek, etrafa asbest yayıldığını ifade ediyorlar. Amaç panik meydana getirmek. Suç uydurmanın cezası da kanunda çok açık. Yargıda hesap vereceksiniz odalar. Hazırlanın. Peşinizi bırakmayız" dedi.

Söküm çalışmalarının yapıldığı alanın Havagazı Fabrikası olmadığını, elektrik üreten santral bölümü olduğunu belirten Başkan Gökçek, bu binada bulunan asbestin çevreye yayılmaması için bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi. Başkan Gökçek, açıklamasında meslek odalarının ve bazı milletvekillerinin halka yanlış beyanlarla panik ortamı oluşturduklarını savunurken, “Zeka küpü odalar ve Mv'leri insanlarda inanılmaz panik meydana getirdiler... Bir okul Md ve bazı öğretmenler velileri kışkırtılar. Veliler çocuklarını okula göndermediler... Peki soru? Madem burası bu kadar asbest ihtiva ediyor, bugüne kadar çocuklarınız ne soludu?. İşin aslı ne? Burada eskiden havagazı değil, elektrik üreten santral vardı. Buharlı su borularında da zamanla asbest birikmişti. Yapılan araştırmalarda bu binanın etrafa asbest lifleri yaymaması için bir an önce buradan kaldırılması gerekiyordu. Bakanlıkla ve Kültür Tabiat Varlıkları Kurulları ile gerekli yazışmalar yapıldı ve buranın kaldırılmasına karar verildi" tweetlerini paylaştı.

'ASBESTLE İLGİLİ İŞLEM YAPILMADI'

Mimarlar Odası ve CHP milletvekillerinin yalan söyleyip, etrafa asbest yayıldığını ifade ettiklerini, "Amaç, panik meydana getirmek' diyen Başkan Gökçek, insanları yanlış beyanlarla panik yaratan eylemlere sürüklemenin cezasının olduğunu da kaydetti. Başkan Gökçek, "Asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı... Yıkılan enkazlar içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları... İnsanları yalan söyleyerek paniğe sevk eden Odalar mahkemede hesap verecekler" şeklindeki tweetlerini takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, korku ve panik yaratmak amacıyla yapılan eylemin cezasının 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası olduğunu yazdı.

Başkan Gökçek ayrıca, “Suç uydurmanın cezası da kanunda çok açık. Yargıda hesap vereceksiniz odalar… Hazırlanın. Peşinizi bırakmayız. Mimarlar Odası gerçek dışı beyanla panik yaptırıyor. Çok ağır cezası olacak" dedi.

Ankara'da asbest alarmıAnkara'da asbest alarmı

'TEHLİKE VARSA...'

'Asbest tehlikesi varsa, yapılan işlem durdurularak asbest yayılmasına yardımcı olunmuyor mu?' sorusu da yönelten Başkan Gökçek, tweetlerinde 'mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldılar... Şimdi soru; burada tehlikeli bir durum yoksa neden durdurma kararı veriliyor? Yok, asbest tehlikesi varsa, yapılan işlem durdurularak asbest yayılmasına yardımcı olunmuyor mu? Bu durumda Mimarlar Odası ve kararı veren yargının sorumluluğu ne olacak? İtiraz ediyoruz... Umarım en kısa zamanda düzelir" dedi.

Başkan Gökçek, "Son söz... Asbestle ilgili sorun yok... Odalar ve CHP halk arasında panik yapmak istiyor… İnanmayınız… Mahkeme de hesap verecekler' tweetini paylaştı. (ANKARA/DHA)

'Binanın asbestli olmayan bölümü yok''Binanın asbestli olmayan bölümü yok'