Asbest şikayetine 'uyuşturucu' cevabı

Ankara'daki Havagazı Fabrikası'nın yıkımı sonrasında asbestli hafriyatı önlem almadan taşıyan TIR ile ilgili BİMER'e şikayette bulunuldu. Şikayete, "Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır" şeklinde cevap verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'da asbest bulunan Havagazı Fabrikası'nın yıkımı sırasında hafriyatın önlem alınmadığı ve bölgeye yakın olanların tehlike altında gerekçesiyle, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvuru yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın 27 Şubat tarihinde BİMER'e yaptığı şikayette, önlem alınmadan asbestli malzeme taşıyan TIR'ların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için ilgili birimlerin harekete geçirilmesini istedi. Şikayete, 1 Mart'ta cevap verildi.

ankara-tir Asbestli hafriyat taşındığı iddia edilen TIR.

BİMER tarafından kayda alınan ihbar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) yönlendirildi. EGM'nin konuyla ilgili cevabında “Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

'AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜNECEK CEVAPLAR VERİLİYOR'

Şikayet sonrasında gelen cevabı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şikayeti oluştururken konuyla ilgili bilgi almak istediklerini ve gelen cevabın skandal olduğunu belirtti.

"Konuyu anlamayan, anlayanın da yanlış anladığı bir süreçte ağlanacak halimize gülecek cevaplar veriliyor" diyen Candan, "BİMER’in cevabı evlere şenlik, asbesti uyuşturucu madde olarak görüp, ne olduğunu nasıl bir tehlikede olduğumuzu araştırma gereği bile duymayan devlet kadroları, adeta Ankara halkını ölüme mahkum ediyor. Çok yazık ki onlarda bu zehri soluyor” şeklinde konuştu.

Ankara'da asbest alarmıAnkara'da asbest alarmı

Ankara'da asbeste karşı gecikmeli önlemAnkara'da asbeste karşı gecikmeli önlem

Ankara'da asbest çevreye yayılmışAnkara'da asbest çevreye yayılmış

'Gökçek Ankara'da Çernobil'e neden oldu''Gökçek Ankara'da Çernobil'e neden oldu'

'Binanın asbestli olmayan bölümü yok''Binanın asbestli olmayan bölümü yok'

Gökçek: Asbest yayılmasın diye yıktıkGökçek: Asbest yayılmasın diye yıktık