Ankara'da kadınlar 8 Mart takvimini açıkladı

Ankara'da kadınlar 8 Mart'a çağrı yaptı: OHAL’e ve KHK’lara karşı ‘hayır' kadınlar var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Kadın Platformu 8 Mart programını açıkladı. Kadınlar "Eşitsizliğe, güvencesizliğe, sömürüye, savaşa, şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, tacize, tecavüze, homofobiye, erkek egemenliğe OHAL’e ve KHK’lara karşı ‘Hayır! Kadınlar var" diyerek tüm kadınları 8 Mart'ta sokaklarda olmaya çağırdı.

Ankara Kadın Platformu basın toplantısında, 8 Mart programını açıkladı. Açıklamada yürüyüşün '8 Mart Çarşamba Günü saat 12.00’de Kurtuluş Parkı’ndan Kolej meydanına yürüyüş yapılacağı' belirtildi.

Açıklamanın devamı ise şöyle: Bu yıl da 8 Mart’ta bizi hayatta tutan, özgürleştiren tüm Hayır’larımızı birleştirerek meydanlara çıkıyoruz. Bu 8 Mart’ta grev çağrısıyla alanlara çıkacak olan dünya kadınlarını ve grev kararı alan 30 ülkedeki kız kardeşlerimizi selamlıyoruz.  Eşitsizliğe, güvencesizliğe, sömürüye, savaşa, şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, tacize, tecavüze, homofobiye, erkek egemenliğe OHAL’e ve KHK’lara karşı ‘Hayır kadınlar var’ diyerek alanlara çıkıyoruz” denildi.