Almanya'dan iki bakana konuşma izni yok

Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'da bugün yapacağı referandum konuşmasına verilen izin son anda kaldırıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ise Köln'de gerçekleştirmek istediği başkanlık sistemi konferansı yetkililer tarafından reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bugün Gaggenau eyaletinde yapacağı konuşma için verilen izni geri çekti.

Yapılan açıklamaya göre, Bozdağ'ın konuşması için verilen izin kaldırıldı.

Almanya'yı ziyaret eden Bozdağ'ın bugün 16 Nisan'daki referandum hakkında Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde düzenlenen bir etkinliğe katılıp bir konuşma yapması bekleniyordu.

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin kuruluş kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik, Alman siyasetçilerden tepki çekmişti.

Almanya son olarak, çifte vatandaşlık taşıyan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanması nedeniyle de gerilim yaşanmıştı.

Bekir Bozdağ: Almanya'nın kararı ifade özgürlüğüne aykırıBekir Bozdağ: Almanya'nın kararı ifade özgürlüğüne aykırı

ZEYBEKCİ'YE KÖLN'DEN RET

Rheinische Post'un haberine göre, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD 2016'nın Ağustos ayında, '5 Mart 2017 günü bir tiyatro oyunu sergilemek adına' Köln'deki yetkililerden izin aldı. UETD daha sonra ise tiyatro oyunu yerine 'başkanlık sistemine dair bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini' yetkililere bildirdi.

5 Mart 2017 tarihinde ekonomi bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılması planlanan etkinlik teklifi, Köln'deki yetkililer tarafından "Biz Köln şehri olarak böyle bir etkinliğin düzenlenmesini istemiyoruz ve bu salonun böyle bir amaçla kullanılmasına katılmıyoruz" açıklaması ile reddedildi.