Mahkeme asbestli fabrikanın yıkımını durdurdu

Ankara'da asbest bulunan Havagazı Fabrikası'nın yıkımı mahkeme tarafından durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da asbest bulunan Havagazı Fabrikası'nın yıkımı, mahkeme kararıyla durduruldu. Mimarlar Odası ve Ankara Tabip Odası'nın başvurusunu değerlendiren Ankara 7'nci İdare Mahkemesi, yıkımın durdurulmasına karar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu tarihi Havagazı Fabrikası'nın yıkımına başladı. Fabrikada asbest bulunduğu daha önce uzmanlar tarafından tespit edilmişti. Önlem alınmadan başlanan yıkımın ardından bölgede yapılan ölçümlerde ve alınan numunelerde asbest bulundu.

Ankara'da asbest alarmıAnkara'da asbest alarmı

Yıkımın durdurulması için Ankara Mimarlar Odası ve Ankara Tabip Odası, yıkımın halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Ankara 7'nci İdare Mahkemesi, yıkımın durdurulmasına karar verdi. Kararda, yıkımın "telafisi güç ve imkansız zararlar doğabileceği" belirtildi. Kararda şu ifadeler yer aldı:

"Kanun maddesi uyarınca yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için davalı idarenin savunmasının alınması gerekmekte ise de, davanın durumunun ve uyuşmazlığın hukuki niteliğine göre, dava konusu işlemin, yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde fiili durum itibariyle telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle 2577 sayılı Kanun'un 27/2 maddesi uyarınca davalı idarenin savunması alındıktan veya yasal savunma süresi geçtikten sonra işlem yeniden incelenip karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına ... oybirliği ile karar verildi." (HABER MERKEZİ)

Ankara asbest tehdidi altındaAnkara asbest tehdidi altında

Ankara'da asbeste karşı gecikmeli önlemAnkara'da asbeste karşı gecikmeli önlem

Ankara'da asbest çevreye yayılmışAnkara'da asbest çevreye yayılmış