'Karamollaoğlu'nun elinde hala Sivas'ın kanı var'

Alevi örgütleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sivas olayları sırasında belediye başkanı olan Karamollaoğlu ile birlikte katıldığı programa tepki göstedi: Gazaları mübarek olsun.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas katliamının yaşandığı dönemde Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile verdiği fotoğraf Alevi örgütlerinin tepkisini çekti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ile eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan için düzenlenen anma programında bir araya gelmişti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tuncer Baş, Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun birlikte verdiği fotoğraf karesi için, “ciddi yaralayıcı bir fotoğraf karesi” yorumu yaptı. Alevi toplumunun tüm partiler içinde CHP'ye daha yakın olduğunu, seçmeninin büyük kısmını Alevilerin oluşturduğu bir partinin böyle bir programda yer almasının “reel siyaset”le açıklanamayacağını söyleyen Baş, “Aldatıldıklarını düşünmüyoruz. Bir tercih yapılmış görünüyor” yorumu yaptı.

'GAZALARI MÜBAREK OLSUN'

Temel Karamollaoğlu'nun Sivas olayları sırasında yangın merdiveninden toplanan kalabalığa seslenirken “Gazanız mübarek olsun” dediğini anımsatan Tuncer Baş, “CHP'nin de Sayın Kılıçdaroğlu'nun da gazaları mübarek olsun” dedi. Ancak fotoğraftaki söz konusu kişinin Temel Karamollaoğlu olmadığı belirtildi.

'KARAMOLLAOĞLU HALA TEMİZE ÇIKMADI'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gani Kaplan da, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı bir referandum öncesi verilen bu görüntüye tepki gösterdi. Bunun hem kurumlarını hem de şehit ailelerini üzdüğünü belirten Yıldız, “O görüntü doğru değil. Karamollaoğlu'nun elinde hala Sivas şehitlerinin kanı var. Hala temize çıkmış değil. Kesinlikle kabul edilebilir bir görüntü değil” dedi.

KURTULMUŞ'UN CEMEVİ ZİYARETİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da İzmir'de Cemevi ziyareti, “Alevi açılımı” yorumlarına yol açtı. Alevi örgütlerinin değerlendirmesi ise, “referandum çalışması” yönünde oldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gani Kaplan, 2002 yılından bu yana Alevi açılımı yapılıyor. O açılımların raporları kütüphanede. Bu da seçimlere yönelik ucuz bir adım” dedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tuncer Baş ise “seçim öncesi tevatür. Artık klasikleşmiş seçim yatırımını bu kez referandum öncesi tekrarlıyorlar” dedi. (ANKARA)