Doğalgaz çalışanları asbeste karşı maskeyle önlem aldı, halkı uyaran olmadı

Ankara’da asbestli olduğu uzmanlarca belgelenmiş tarihi Havagazı Fabrikasının hiçbir önlem almadan yıkımı endişe yarattı. Halka yetkililer tarafından herhangi bir uyarı yapılmazken fabrikanın yakınında bulunan Başkent Doğalgaz Dağıtım işletmesinin çalışanlarının maskeli hizmet vermesi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin asbestli olduğu uzmanlarca belgelenmiş tarihi Havagazı Fabrikası’nı hiçbir önlem almadan yıkmaya başladığını kamuoyuna duyuran Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, halk uyarılmazken fabrikaya yakın doğalgaz firması çalışanlarının maskeli hizmet verdiğini söyledi.

ankara Doğalgaz firması çalışanları maske ile hizmet verdiler.

Tezcan Karakuş Candan sosyal medya hesabından, Türkiye’nin en büyük ikinci doğalgaz firması olan işletmenin çalışanlarının maskeli fotoğraflarını şu açıklamayla paylaştı: “Başkent Doğalgaz çalışanları maske takıyor, halka hiçbir uyarı yapılmıyor. Yöneticilerimiz uyuyor mu? Fotoğraflar 27 Şubat saat 16 00’da çekildi.”

Tezcan Karakuş Candan daha sonra sosyal medya hesabından “Havagazı Fabrikasından çıkan asbestli tırı ihbar ediyoruz” başlığıyla şu mesajı paylaştı:

“Fotoğraftaki 06 YB 5152 plakalı tır asbestli malzeme taşıyor. Sıhhiye’den çevre yoluna doğru hareket ediyor. İçerisinde kontamine demir var. Bakanlık acilen bu tırdan örnek almalı. Üstü açık, branda bile yok. Bu aracın Ulusal Atık Taşıma formu var mı? İçerisinde kaç ton taşıyor? Bakanlığa ve Emniyete ihbarda bulunalım. Biz bulunduk.”

Ankara asbest tehdidi altındaAnkara asbest tehdidi altında

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin cumartesi günü başlattığı yıkım işlemi devam ediyor. İlgili meslek odaları ve hekimler ortak açıklama yaparak asbestin halk, kent ve işçi sağlığı açısından yarattığı büyük tehlikeye ve ileride yaşanabilecek ölümlere dikkat çektiler ama henüz Sağlık, Çevre ve Çalışma Bakanlıklarından bir açıklama yapılmadı. (DUVAR)

ankara-tir Asbestli malzeme taşıdığı iddia edilen TIR