Hürriyet'in 'karargah rahatsız' haberine soruşturma!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin 'Karargâh rahatsız' manşeti hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın 'Karargah Rahatsız' haberine soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şikayet dilekçesinde "Devletin güvenliğine karşı suçlar" ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" kapsamında Hürriyet gazetesine 'el koyma işlemi başlatılması' istendi. Haberde imzası bulunan Hande Fırat da ifadeye çağrıldı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Mehmet Demir imzasıyla yapılan basın açıklamasında "25/02/2017 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan 'Karargâh rahatsız' başlıklı haber içeriğinde bahsedilen 'karargâh'ın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanmasının olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

sabah1

Soruşturmaya konu olan Mehmet Hakan Sağlam adlı vatandaşın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, 'şüpheliler' bölümüne 'Askeri kaynaklar olarak gösterilen cunta üyeleri' yazıldı.

Kabakçı Mustafa İsyanı'ndan başlayarak Cumhuriyet döneminde yaşananlara gelinene kadar askeri müdahalelerin sıralandığı suç duyurusu Savcı Sayan tarafından Twitter hesabından paylaşıldı. Sayan paylaşımında ayrıca suç duyurusu nedeniyle Hande Fırat'ın ifadeye çağrıldığını iddia etti. (HABER MERKEZİ)

Hande Fırat: Haber doğru düzgün okunmadıHande Fırat: Haber doğru düzgün okunmadı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: O manşet için hesap vereceklerCumhurbaşkanı Başdanışmanı: O manşet için hesap verecekler

AK Parti'den Hande Fırat'a destekAK Parti'den Hande Fırat'a destek

Genelkurmay: Başörtüsü için bize danışılmadıGenelkurmay: Başörtüsü için bize danışılmadı

Hürriyet'ten 'Karargah rahatsız' açıklamasıHürriyet'ten 'Karargah rahatsız' açıklaması