Genelkurmay: Başörtüsü için bize danışılmadı

Genelkurmay Başkanlığı'nın 'rahatsız olduğu gündem maddeleri' basına yansıdı. İlk sırada TSK'da başörtüsü yasağı kaldırılırken Genelkurmay'a danışılmamış olması sayıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay'dan özellikle siyasette ve medyada kendilerine yönelik eleştirilerle ilgili rahatsızlıkları olduğuna dair 'örtülü' bir açıklama geldi. Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın doğrudan isim vermeden aktardığı açıklamalara göre TSK 7 konuda 'rahatsız'... "Ayarı kaçmış eleştiriler ile gerçek dışı bilgilere dayalı bazı haberlerle ordunun başarısının gölgelenmeye çalışıldığı" belirtilen haberde rahatsızlık kaynağı konuların başında Milli Savunma Bakanlığı'nın kadın subay ve astsubayların başörtüsü takmalarına ilişkin yasağı kaldırırken TSK'dan görüş almaması sayıldı.

'ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ'

Diğer konular ise Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Hasan Karakaya’nın vefatının ardından Genelkurmay Başkanlığı adına taziye telefonu açtırması, Orgeneral Akar’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la katıldığı yurtdışı ziyaretler, yine Orgeneral Akar’ın ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’la İncirlik’te görüşmesinin “Amerikalı generalin ayağına gitti” şeklinde değerlendirilmesi ve kendisine 2015 yılında ABD’den Pentagon’un Liyakat Lejyonu Madalyası’nı, 'çuvalcı general' olarak bilinen ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun vermesi, Kardak ziyaretine ilişkin CHP'nin yaptığı açıklamalar ve tüm bu konularda yürütülen polemikler sıralandı. Son rahatsızlık maddesinde ise Genelkurmay tarafından daha önce yalanlanan, “Orgeneral Akar’ın 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli ile ortak villa arsası satın aldıkları” iddiası anıldı.

Haberin sonunda ise Genelkurmay kaynaklarının "TSK’nın siyaset içine çekilmeye çalışıldığı" gerekçesiyle Genelkurmay'ın 'derin üzüntü içine olduğu' ve 'bunun kimseye fayda getirmeyeceği'ni söylediği belirtildi.

HABERİN TAMAMI