Yunanistan: 'Askeriz' demediler

Yunanistan, ülkeye kaçak yollardan girip sığınma başvurusunda bulunan iki TSK mensubunu konuşuyor. Bir hükümet yetkilisi, bu kişilerin teslim oldukları karakolda asker olduklarını söylemediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast timinde yer aldıkları ve Şubat ayında iltica başvurusunda bulundukları iddia edilen iki askerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bir Yunan hükümeti yetkilisi, Türkiye'den iade talebi beklediklerini açıkladı.

Reuters ajansına konuşan yetkili, 15 Temmuz'un ertesi günü sekiz TSK mensubunun Yunanistan'a sığındığını hatırlatarak, "Türkiye'nin bu iki kişi için iade başvurusunda bulunmasını bekliyoruz. Bu vaka çok daha ciddi görünüyor" dedi.

Komando olduğu iddia edilen askerlerin, 15 Şubat’ta Meriç bölgesinden Yunanistan’a girdiği ve 17 Şubat’ta Kumçiftlik (Orestiada) polis karakoluna teslim olup iltica talep ettiği belirtiliyor. Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi, "Askerler önce başka mesleklerle iştigal ettiklerini söyledi. Ordu mensubu olduklarını, kimliklerini tespit edince anladık" diye konuştu. Askerler şu an bir polis merkezinde tutuluyor. (Dış Haberler)

İki bordo bereli Yunanistan'a kaçtı iddiasıİki bordo bereli Yunanistan'a kaçtı iddiası