Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı tutuklandı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali A. tutuklandı. Mahkemeden serbest bırakılan zanlı hakkında, başsavcılığın talimatıyla yapılan itiraz üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni (MSM) benzin dökerek kundaklayan Mehmet Ali Aligül, Anadolu Adliyesi 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tutuklandı.

Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen servis şoförü zanlı, önceki gün gözaltına alınmış ve polise verdiği ifadesinde suçunu kabul etmişti. Polisteki sorgusunda, olayı tek başına yaptığını söyleyen Mehmet Ali Aligül, “Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış  cephesine döktükten sonra ateşe verdim. İstesem bütün binayı yakabilirdim. Pişmanım” şeklinde ifade vermişti.

Zanlı dün çıkarıldığı savcılıkta ise “Müjdat Gezen'le herhangi bir husumetim yoktur. TV programında Abdülhamithan’ın torunu olan Esma Hatun için söylemiş olduğu söyleminden dolayı bu suçu işledim. Amacım birine zarar vermek yada binayı yakmak değildi. Sadece binanın dış kısmında bulunan kış bahçesi tarzındaki saçaklı bölümü yaktım. Duygularıma yenik düştüm” dedi.

İÇERDE FARKLI, DIŞARDA FARKLI KONUŞTU

Savcılığın “Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme” suçundan tutuklama istediği zanlı, Anadolu Adliyesi 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, 'hakkındaki deliller toplandığı ve kaçma şüphesi bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Polis ve savcılıkta pişman olduğunu belirten zanlı dün akşam saatlerinde serbest kaldıktan sonra adliye önünde bu kez farklı konuştu: "Referandumla herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim."

Bu açıklamanın ardından başsavcılığın talimatıyla Aligül hakkındaki serbest bırakma kararına itiraz edildi. 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi kararında direnirken, bir üst mahkeme olan 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tutuklamaya dönük yakalama kararı verdi. Dün gece gözaltına alınan Aligül, bugün tutuklandı.

(HABER MERKEZİ)