Ankara Kadın Platformu'ndan Yüksekdağ'a destek

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Ankara Kadın Platformu basın toplantısı düzenledi. Kararın hiçbir hukuki temele dayanmadığı ve kabul edilebilir bir yanının olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Tutuklu yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Ankara Kadın Platformu, ‘Kadınlar iradesine sahip çıkıyor’ sloganıyla bir basın açıklaması düzenledi. İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde gerçekleştirilen açıklama metni Ankara Kadın Platformu üyesi Ümran Koçak tarafından okundu.

'KADINLARIN İRADESİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR'

Meclis’teki partiler içerisinde en çok kadın milletvekilinin HDP’de olduğu vurgulanan açıklamada “Belediyelerin seçilmiş kadın eş başkanlarını dört duvar arasına alarak bu belediyelerin kadın merkezlerinin, kadın yapılarının kapısına kilit vurarak, bağımsız kadın örgütlerini kapatarak sesimizi kısabileceğini sanan bir iktidar bu” denildi ve ‘erkek iktidarın mahkemelerinin kadınların iradesini görmezden geldiği’ vurguladı.

'BU KARARIN KABUL EDİLEBİLİR HİÇBİR YANI YOK'

Alınan milletvekilliğini düşürme kararının kadınların en önemli kazanımlarından olan eş başkanlığa karşı bir tavır olduğunu da belirten Ankara Kadın Platformu açıklamasında şunları aktardı, “Bu kararın kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Zaten hiçbir hukuki temele dayanmayan ayrıca doğrudan kadın kazanımlarını ve kadın iradesini tanımayarak alınan bu kararı reddediyor ve acilen geri alınmasını istiyoruz. Biz kadınlar, direncimizi ve öfkemizi görmemeye çalışan siyasi iktidarın bu kararının takipçisi olacağız. Bütün kazanımlarımız yönelen tehdidin bir aşaması olan bu karar geri alınıncaya kadar evlerimizde, iş yerlerimizde, sokaklarda, çalıştığımız bütün alanlarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğimizi beyan ediyoruz.” (DUVAR)