Konur Sokak'ın 'Yaşar Abi'si tutuklandı

Şizofreni teşhisi konulan Yaşar Öztemel, bir savcıya saldırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da Konur Sokak’ın "Yaşar abi"si, Yaşar Öztemel bir savcıya saldırdığı iddiasıyla tutuklandı. 12 Eylül döneminde gördüğü işkence nedeniyle akıl sağlığını yitiren Öztemel’e verilen rapor mahkemeye sunulmasına rağmen tutuklama kararı verildi.

Evrensel gazetesinden Birkan Bulut'un haberine göre, Devrimci Yol davasından tutuklanan Yaşar Öztemel, gördüğü işkence sonucu akıl sağlığını yitirdi. Şizofreni tanısı konulan eski avukat Yaşar Öztemel, Yüksel Caddesi’nde bir savcı ile tartıştı.

Öztemel'in avukatlarının verdiği bilgiye savcı N.S. oturduğu mekanda çevredekilere “Eskiden buralarda solculuk yapıyorduk” dedi. Bu sözleri duyan ve savcı olduğunu öğrendiği N.S.’ye kızan Yaşar Öztemelli, “Burada her zaman devrimciler var” diyerek savcıya bir cisim fırlattı.

N.S.'ni şikayeti üzerine Öztemel gözaltına alındı. Hastane giden N.S. “sol omzunda hafif kızarıklık ve ağrı” olduğu dair rapor aldı. Daha sonra Öztemel, tutuklama talebiyle Ankara 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Avukatları daha önce hakkında açılmış birçok davadan akıl sağlığı olmadığı nedeniyle ceza almayan Öztemel’in doktor raporunu hakime sundu.  Ancak hakim, rapor ve diğer mahkeme kararlarına rağmen Yaşar Öztemel’e “Bir sıkıntın var mı” diye sordu. Öztemel, bir sorunu olmadığını söyledi. Bunun üzerine Öztemel’in yanıtına dayanarak tutuklama kararı verildi.

'DEVLETİN İŞİNE GELİNCE AKILLI, GELMEYİNCE DELİYİM'

Yaşar Öztemel mahkemede yaptığı savunmada “Devlet bana işine gelince akıllı, işine gelince de deli muamelesi yapmaktadır. Ben devletin bana yaptığı haksız ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek amacıyla devleti temsilen kendini tanıtan cumhuriyet savcısına bir sandalye fırlattım. Ancak kendisine değmediği gibi yakınından bile geçmemiştir. Zaten o da üzerinden çıkardığı metal bir copu bana salladı. Ben ezilen bir çocuğun hakkı için protesto yaparken bu kişileri gördüğümde onlara karşı bir şeyler söylemiş olabilirim, hatırlamıyorum” dedi.

Yaşar Öztemel, 27 Temmuz 2015 tarihinde de polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı. Daha sonra tutuklanan Öztemel, kısa sürede Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmış ve ardından taburcu edilip tahliye olmuştu.