Gazeteci Sabuncu'ya telefon ışığında muayene

Cezaevi koşullarına dikkat çeken CHP’li Muharrem Erkek, Silivri'ye gitti. Erkek “Murat Sabuncu’nun baş dönmesi sorunu var. Bir doktor onu cep telefonu feneriyle muayene etmiş’’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri’de tutuklu bulunan Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Ahmet Şık ve Mustafa Kemal Güngör’ü ziyaret etti. Silivri koşullarının zor olduğunu söyleyen Erkek, OHAL döneminin olumsuzlukları eklenince durumun daha da kötüleştiğini belirtti.

Erkek, “15 günde bir 10 dakika bir kişiyle görüşebiliyorlar. Bu nedenle Akın Atalay bugün doğum günü olması nedeniyle eşi Adalet Dinamit’i, Mustafa Kemal Güngör ise annesini arayarak selamlarını iletmemi istedi. Dışarıya not göndermeleri bile yasak. Bu soruşturma savcısının talimatıymış’’ diye konuştu.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre,  doktora gitmek için günlerce beklemek gerektiğini söyleyen Erkek, “Murat Sabuncu’nun baş dönmesi sorunu var. Bir doktor onu cep telefonu feneriyle muayene etmiş’’ diye konuştu. Eskiden Silivri’de küçük bir avluya çıkıldığını, duvarın 12 metre yüksek olduğunu anımsatan Erkek, “Şimdi tel örgü örmüşler. Gökyüzüne tel örgülerin arkasından bakıyorlar’’ dedi.