'Sokakta HÖH, AK Parti'de silah ne arıyor?'

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, caddelerde dolaşan Halk Özel Harekat (HÖH) yazılı araçları, İçişleri bakanı Soylu'ya sordu. CHP'li Yarkadaş ise, "AK Parti ilçe başkanının makam odasında uzun namlulu silah ne arıyor" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde çeşitli iddialarla gündeme gelen “Halk Özel Harekât” adlı oluşumu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis gündemine taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabından, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut ile Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in birlikte çekilmiş, uzun namlulu silah bulunan fotoğrafını paylaştı. Yarkadaş "Bir siyasi partinin ilçe başkanı, makam odasına bu silahı niye sokar" diye sordu.

'TRAFİKTE SERBESTÇE DOLAŞIYORLAR'

hoh CHP'li Mahmut Tanal, HÖH yazılı araçların serbestçe trafikte dolaştığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal başta İstanbul olmak üzere birçok yerde serbestçe gezen ve üstünde “Halk Özel Harekât (HÖH)” yazan araçlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tanal şunları söyledi:

“Halk Özel Harekât yazısı ile birlikte bir Osmanlı amblemi, Türk bayrağı ve birçok logonun yer aldığı araçlar tedirginlik yaratmıştır. Devletin resmi kuruluşlarına bağlı olup olmadığı, üzerlerinde bulunan teçhizatların hangi mevzuat uyarınca bulundurulduğu şüpheli olan bu araçların trafikte serbestçe dolaşması halkın can ve mal güvenliğine açık bir tehdittir. Araç ya da araçların -çünkü birçok şehirde görüldüğü iddiaları bulunmakta- referandum öncesi tedirginliği, gerginliği arttıracağı açıktır. Bu araçların hiçbir işlem görmeden dolaşımına izin veriliyor olması akıl alır değildir.”

'RESMİ BİRİMLERE BAĞLI MI?'

Bu araçlarla ilgili İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanal, şunları dile getirdi: “Bu araçların resmi birimlere bağlı olup olmadığını, resmi birimlere bağlı değil ise araçlar ve araçları kullanan şahıslar hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını, işlem yapılmamış ise nedenini sorduk. Resmi birimlere bağlı olmadan sokaklarda dolaşan bu araç ve şahıslar devletin asli görevlerinden olan milli güvenliğe karşı açık bir tehdittir.”

NEDEN İŞLEM YAPILMIYOR?

Tanal, Bakan Soylu'nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde ise şunlara yanıt istedi:

"1) Halk Özel Hareket yazısı ile birlikte bir Osmanlı amblemi ve Türk Bayrağı logosunun yer aldığı ticari tipteki araç Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi emniyet ve/veya askeri birimlerine bağlı bir araç mıdır? Resmi birimlere bağlı bir araç ise “Halk Özel Hareket” hangi bakanlığa bağlı bir kuruluş olarak görev yapmaktadır?

2) Söz konusu yazı ile dolaşan araç/araçlar resmi birimlere bağlı ise bu araç/araçları kullanan kişilerin unvanı nedir? Araçlar resmi birimlere bağlı değil ise; bu araçları kullanan şahıslar tespit edilmiş ve haklarında bir işlem yapılmış mıdır? Bu araçlara ilişkin herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

3) Söz konusu şahıslar ve araçlar hakkında bir işlem yapılmamışsa nedeni nedir? Resmi birimlere bağlı olmadan sokaklarda tur atarak halkı tedirgin eden bu araçlar ve şahıslar, devletin asli görevlerinden olan milli güvenliğin sağlanması durumunu tehdit eden bir unsur değil midir?

AK PARTİLİ BAŞKANIN MAKAM ODASINDA UZUN NAMLULU SİLAH

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ise son günlerde AK Partili isimlerin sık sık silahlanmadan bahsettiğini belirterek, bir fotoğrafı gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabında AKP Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut ile Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Yarkadaş şunları söyledi:

"AKP İlçe Başkanı Korkut'un makam odasında, koltuğunun hemen yanında uzun namlulu bir silahın olduğu görülüyor. Korkut, kendisini ziyarete gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'le sohbet ederken, uzun namlulu silah da yanlarında duruyor. Bu tablo, düşündürücü olduğu kadar ürkütücü... Bir siyasi partinin ilçe başkanı, makam odasına bu silahı niye sokar? Ve bu silahla neden fotoğraf çektirir?"

aksilah Mustafa Korkut (solda) ve Temel Karadeniz'in silahlı fotoğrafı sosyal medyaya düştü.

'AKP YÖNETİMİ NEYİN HAZIRLIĞINI YAPIYOR'

Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce Başbakan Binali Yıldırım, referandumda hayır oyu vereceklerin bertaraf edileceğini söyledi. Sonra Manisa İl Başkan Yardımcısı ile AKP Avusturya yöneticisi, iç savaş tehdidinde bulundu. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Orhan Uzuner, silahlanma çağrısı yaptı. Şimdi de Küçükçekmece İlçe Başkanı ve AKP'li belediye başkanı, ilçe binasında uzun namlulu silahın başında muhabbet ederken fotoğraf çektiriyor. AKP üst yönetimi, kime hangi mesajı vermek istiyor? Uzun namlulu silah, ilçe binasına niye sokuluyor? AKP yönetimi neyin hazırlığını yapıyor?"

Uzun namlulu silahın ilçe binasına sokulmasının hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirten Yarkadaş, "Türkiye, herkesin kendi önlemini aldığı bir çadır devletine mi dönüştürülmek isteniyor? AKP yönetiminden konuya ilişkin ciddi bir açıklama bekliyoruz" dedi.