Kılıçdaroğlu: Evet çıkmayacak ki...

Kılıçdaroğlu, referandum kampanyasını anlattı, farklı siyasi görüşlerden insanların demokrasi için tavır alacağını söyledi. CHP'li lider 'Evet çıkmayacak ki' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 16 Nisan’da “hayır” diyeceğini söyledi. CHP lideri, aynı zamanda Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in, olası bir darbe girişimi ve kalkışmada halkı sokağa dökmeye yönelik örgütlenme girişimine ise iki cümleyle ama sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Ayşe Sayın'a konuşan, Kılıçdaroğlu referanduma izlenecek yol haritasını da anlattı.

KAMPANYAMIZIN MÜZİĞİNİ BULMAYA ÇALIYORUZ: Hayır kampanyasının temel özelliği çoğulcu olması. Evet diyen iki kesim var, ama hayır diyen geniş bir kitle var. Bunlar siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları... Çoğulcu bir kampanya yürüyor şu anda. Biz şu anda dominant olarak öne çıkıp o çoğulcu yapının dengesini bozmak istemiyoruz. Biz de ayrıca kendi kampanyamızı CHP olarak götüreceğiz tabii. O yüzden hazırlıklarını yapıyoruz, müziğini bulmaya çalışıyoruz. Güzel çalışmalar yapılıyor. Tek bir firmayla anlaşmamız da yok bu çoğulcu yapıya uygun olarak. Üreticiler de çoğulcu, onlar da değişik ürünler üretiyor, getiriyor.

KİMİSİ AVUCUNA HAYIR YAZMIŞ: Hayır, ortak şarkı, ortak slogan, ortak amblem gibi bir arayışımız yok. Mesela, bugün gördük, kimisi avucuna hayır yazmış, mesela Meral Hanım ay yıldızlı kına yakıyor, hayır diyor. Kimisi “niyet hayır, akıbet hayır” diyor, onların kendi sloganları var. Bütün bunların hepsine saygı göstermek lazım. Bir demokrasi ortak paydasında, çoğulcu yapı birleşmiş durumda. Siyasi görüşler farklı ama “hayır” diyerek, demokrasiyi savunan geniş bir kitle var.

O ANLATINCA DAHA ETKİLİ OLUYOR: Neden evet oyu kullanılsın bu anlatılmıyor vatandaşlara. İki konuyu anlattı teşekkür ettim, 18 yaş konusu ve bütün yetkileri tek elde topluyoruz açıklamasına teşekkür ettim. Milletvekilli sayısı niye 600’e çıkarılıyor, Meclis’i niye istediği zaman feshedecek? Bunları da anlatsın. Kendisi anlatınca daha etkili oluyor bizim açımızdan.

BİZ GÖRÜYORUZ: Evet çıkmayacak ki... Biz bunu alandan görüyoruz.