İhraç edilen Prof. Aktan: Yanlışın geri dönüşü olacaktır

KHK ile ihraç edilen Prof. Aktan'a veda töreni yapılacak. Aktan 'Geri döneceğiz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son çıkarılan KHK ile ihraç edilenler arasında bulunan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, 30 yıla yakın zamandır görev yaptığı üniversitesine bugün veda ediyor. İhraç sürecini değerlendiren Prof. Özdemir Aktan "Şuna inanıyorum ki bu yanlışın geri dönüşü olacaktır" dedi.

TTB ve İstanbul Tabip Odası, bugün Aktan için saat 10.30’da Aktan’ın Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ndeki odasında buluşacak ve saat 12.30’da hastane önünde bir tören yapılacak. Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'ye konuşan Aktan ihraç ve yargı sürecini anlattı.

Boratav: Ne mutlu Mülkiye'ye ki, artık yalnız değildirBoratav: Ne mutlu Mülkiye'ye ki, artık yalnız değildir

Yargı sürecini değerlendiren Aktan "Hukuki yollara başvurduk. Ama 1960’larda da, 1980’lerde de bu kadar büyük akademik kıyım olmamıştı. O yıllarda insanların hukuka güveni vardı. Şimdi öyle değil. Sürece baktığımızda bu itirazları incelemek için bir komisyon kuruldu ancak o komisyon oluşmadı bile... Komisyon oluştuğu zaman da önlerinde aşağı yukarı 250 bin dosya olacak. Bu kadar dosyayı nasıl inceleyecek? Güvenebileceğimiz tek mahkeme AİHM gibi gözüküyor. Türkiye’deki hukuka hiç kimsenin ne yazık ki güveni kalmadı" dedi.

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz