Her gün 36 kadına koruma

Kadına yönelik şiddetle mücadele için getirilen koruma tedbirinden bugüne kadar 48 bin kadın yararlandı. Bu bir günde 36 kadına koruma verildiği anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiddete uğrayan kadınlar için 45 ayda 48 binin üzerinde koruma kararı verildiği ortaya çıktı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son 5 yılda 1134 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, binlerce kadının da fiziksel ve cinsel şiddete uğradığına dikkat çekti.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığını ifade eden Başaran, Bakan Bozdağ'a Kanun kapsamında kaç kadının koruma talebinde bulunduğunu sordu.

Adalet Bakanlığı'nda bu yönde bilgi olmadığı için yanıt Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geldi. Yanıta göre, yasanın yürürlüğe girdiği 20 Mart 2012 tarihinden 2016 Eylül ayı sonuna kadar 48 bin 691 geçici koruma kararı verildi. Bu yanıt yasanın yürürlüğe girdiği günden bu yana geçen 45 ay içinde günde 36 kadın için koruma tedbiri uygulandığını gösteriyor.

Aile Bakanlığı'nın yanıtına göre, koruma tedbiri için başvuran kadınların içinde bugüne kadar reddedilen olmadı. Başvuran her kadına koruma tedbiri uygulandı.

Etiketler kadın Şiddet koruma