Hürriyet'te yazdı: Orhan Pamuk'u yayınlamalıydık

Hürriyet okur temsilcisi Bildirici, gazetesinin Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un referandumda 'hayır' dediği söyleşiyi yayımlamamasını eleştirdi. Bildirici, "Keşke yayınlanabilseydi" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesinin, Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un referandumda 'Hayır' oyu vereceğini söylediği söyleşinin 'oto-sansürlenmesine' bizzat Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici'den tepki geldi. Bildirici bugünkü köşesinde, "... keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayınlanabilseydi" dedi.

330'u akademisyen, 4 bin 464 kişinin görevden alındığı KHK'nın haberleştirilme biçimini kaleme aldığı makalesinde, Hürriyet'in tepkileri ve tartışmaları en çok veren gazete olduğunu savunup şöyle devam etti: "Habercilik refleksi de bunu gerektirirdi. Kamudan atılanların sayısının 121 bine yükseldiği, üniversiteden ihraç edilenlerin toplam sayısının 4 bini aştığı bu olağanüstü dönemde haberciliğin niteliğini yayınlanan kadar yayınlanmayan haberler de gösterir. O nedenle keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayınlanabilseydi."

Bildirici, Türkiye'de basın özgürlüğü hakkında da şu yorumu yaptı: "İleride bu dönemin basın tarihini araştıracaklar da eminim yayınlanmayan (ya da yayınlanamayan) haberler için özel bir bölüm açacaklar. Bu bölüm bu dönemdeki basın özgürlüğünün durumunu anlamak açısından gösterge olacak." (Kaynak: Hürriyet)

Hürriyet Orhan Pamuk'u sansürledi!Hürriyet Orhan Pamuk'u sansürledi!

Orhan Pamuk'tan açıklama: Haber ne yazık ki doğruOrhan Pamuk'tan açıklama: Haber ne yazık ki doğru