227 hâkim ve savcı ihraç edildi

HSYK 2.Dairesi, 'FETÖ'yle bağlantıları olduğu iddiasıyla 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886'ya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 227 hakim ve savcının meslekten ihracına karar verdiklerini açıkladı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 227 ismin, 'FETÖ/PDY 'ile bağlantılarının tespit edildiğini öne sürerek, ihraçların KHK ile yapıldığını bildirdi.

Yılmaz, cep telefonları ve elektronik cihazlarındaki çözümlemeler ve ByLock mesaj içeriklerinin ortaya çıkması sonrası ulaşılan bilgilere göre de yeni şüphelilerin ortaya çıktığını da söyledi.

HSYK tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplam 4 bin 176 hakim ve savcı hakkında işlem yapıldığını söyleyen Yılmaz, yeni ihraç edilenlerle şu ana kadar meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısının 3 bin 886 olduğunu, hakkında işlem yapılan diğer hakim ve savcılarla ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Mehmet Yılmaz, daha önce KHK ile ihraç edilen 200 hakim ve savcı hakkında ise yapılan incelemeler sonucu göreve iade kararı aldıklarını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler HSYK Savcı ihraç hakim