Boratav: Yetkileri sınırsız ama denetimi sıfır

Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav, Anayasa değişikliği ve Varlık Fonu kararlarını değerlendirdi. Boratav, "Türkiye'nin varlıkları tek kişinin kontrolüne geçecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Başkanlık Rejimi ve Haklarımız' konulu panelde konuşan Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav, "Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin kamusal varlıkları tek kişinin kontrolüne geçecek" dedi.

Ankara Barosu ile Yurttaş Hakları Derneği'nin ortak düzenlediği "Başkanlık Rejimi ve Haklarımız" konulu bir panel yapıldı. Panelde konuşmacılar Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav, Anayasa Eski Raportörü Ali Rıza Aydın ile Basın-İş Genel Başkanı Savaş Nigar oldu.

'KONTROL SÖZ KONUSU DEĞİL'

Anayasa tartışmalarına devam eden Prof. Dr. Korkut Boratav "Türkiye'nin tarihsel birikimini hepimize ait olan kamusal kaynakların kapkaççı servet gruplarına ve iktidarı elinde tutan kliğe kontrolsüz bir şekilde intikalini sağlayan bir mekanizmayı güvence altına alma çabasıdır. Varlık Fonu Türkiye'nin tüm kamu varlıklarını, devletin çeşitli şirketlerdeki, iki büyük banka olan Ziraat ve Vakıf bankalarındaki tüm hisselerini, kamu arazilerini, THY gibi İstanbul Borsası gibi, TPAO gibi bütün varlıkları toplayan ve kullanımını kontrol edemeyen bir heyula. Yetkileri sınırsız ama denetimi sıfır. Şimdi böyle bir varlığın yönetimi Cumhurbaşkanı’na devredilecek. Kontrol söz konusu değil, tek kişinin denetiminde haklarımızın kullanılması söz konusudur."