SBF Ulusrarası İlişkiler'den ihraçlara karşı karar

SBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Kurulu, ihraçlara tepki gösteren bir karar aldı. İhraçlara gerekçe yapılan suçlamaların 'temelsiz' olduğu belirtilen kararda akademisyenlerin bir an önce görevlerine iade edilmeleri istendi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerden en fazla etkilenen fakültelerden biri olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) bölümler ihraçlara karşı kararlar almayı sürdürüyor. Son olarak Uluslarası İlişkiler Bölümü aldığı kararı kamuoyuna açıkladı. İhraçlardaki suçlamaların temelsiz olduğuna dikkat çekilen kararda, ihraç kararlarının bir an önce geri alınması talep edildi.

SBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Kurulu tarafından alınan karar şöyle:

"1 Eylül 2016 tarihinden bu yana çıkarılan 672 ve 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile fakültemiz büyük bir kayba uğrarken, bölümümüzün 20 kişi olan akademik kadrosundan Prof. Dr. İlhan Uzgel, Prof. Dr. Gökçen Alpkaya, Yard. Doç. Dr. Elçin Aktoprak, Arş. Gör. Gamze Nazan Bedirhanoğlu Balaban ve Arş. Gör. Ahmet Ozan Değer görevden ihraç edilmişlerdir.

'SUÇLAMALAR TEMELSİZ VE KABUL EDİLEMEZ'

Hakkari Üniversitesi mensubu olan Ar.Gör. Abdülcelil Kaya 35'inci madde çerçevesinde fakültemizde doktora yapmakta iken ihraç edilmiştir. Ar. Gör. Mühdan Sağlam ise, 10 ay önce kadrosu üniversitesine iade edildiği halde Ankara Üniversitesi tarafından ihraç edilmiştir. Arkadaşlarımız, fakültelerinden, meslektaşlarından, hocalarından ve öğrencilerinden, hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmayan, haksız bir biçimde uzaklaştırılmışlardır. Söz konusu KHK’ların meslektaşlarımıza atfettiği 'terör örgütlerine üyelik, mensubiyet, iltisak yahut bunlarla irtibat' suçlamasını temelsiz ve kabul edilemez buluyoruz.

Uğradığımız kayıp, hem akademik hem de insani olarak çok büyüktür. Bütün arkadaşlarımız çok değerli ve önemlidir. Geride kalan Bölüm üyeleri, onlar geri dönene kadar bıraktıkları dersleri emanet olarak almışlardır. Bölüm başkanımız Prof.Dr. İlhan Uzgel’in bu listede olması ise Bölümümüz için durumu daha da fazla zorlaştırmıştır.

Arkadaşlarımıza yapılan haksızlığın giderilmesini, söz konusu ihraç kararlarının bir an önce geri alınmasını talep ediyor, onlarla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

MALİYE VE İKTİSAT BÖLÜMLERİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Daha önce de Maliye Bölümü ile İktisat Bölümü Kurul karaları alarak atılan akademisyenlerin geri dönmesi gerektiğini açıklamıştı. SBF'de 6 bölüm bulunuyor.