İhraç edilen akademisyenler kampüse fidan dikti

Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen ve #HayırGitmiyoruz diyen akademisyenler Cebeci Kampüsü’ne elma ağacı fidanı diktiler.

Google Haberlere Abone ol

Serkan Alan

ANKARA - Ankara Üniversitesi’nden kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler “Kampüse kök salıyoruz” diyerek Cebeci Kampüsü’nün bahçesine elma ağacı diktiler. Akademisyenlerin açıklamasında, “Bu üniversite, bu kampüs, bu bahçe bizim. Öğrencilerimiz gezindikçe üzerinde, köklerimiz yayılacak toprağa” denildi.

'BİZ ÜÇ BEŞ AĞACI DERT EDENLER…'

Akademisyenler adına konuşmayı, 672 Sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ihraç edilen Arş. Gör. İlkay Kara yaptı. Ankara Üniversitesi SBF Basın Yayın Meslek Yüksekokulu mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in ‘Aşkla Sana’ şiirinden bir bölüm ihraç edilen akademisyenler adına yapılan anıta yazıldı. Arkadaş Zekai Özger, 1971 yılında öğrenci yurduna yapılan polis baskını sırasında yaralanmıştı. Şair bir buçuk yıl sonra beyin kanamasından hayatını kaybetmişti.

Özger’in mezunu olduğu İletişim Fakültesi’nin karşısına dikilen fidanın başında yapılan açıklamada akademisyenler, “Biz üç-beş ağacı dert edinenler kökümüzü, Arkadaş’ın çok sevdiği elma ağacına emanet ediyoruz. Onunla derine inip, onunla boylanacak. Bugün nasıl böyle haklılığın iç serinliğiyle toprağa dokunuyorsak, aynı ferahlıkla döneceğiz emanetimizi almaya, hep beraber.  O zamana kadar okulumuz bu ağacın gölgesidir” dedi.

kaa34

Etiketler akademisyen ihraç sbf