Ankara Üniversitesi ihraçları kabul etmiyor!

Ankara Üniversitesi'nden Maliye Bölümü'nün ardından SBF İktisat Bölümü ve İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu yaptıkları açıklamalarda KHK ihraçlarını eleştirerek yapılan hataların düzeltilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi'nde KHK'larla ihraç edilen akademisyenler için fakülte ve bölüm yönetimlerinden tepkilere yenileri ekleniyor. Son olarak SBF İktisat Bölümü ve İletişim Fakültesi yaptıkları açıklamalarla durumun düzeltilmesi çağrısı yaptı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü KHK ihraçlarıyla ilgili açıklama yaptı. “Meslektaşlarımızın hukuken ve vicdanen hiçbir şekilde gerekçelendirilmeyecek bir yöntemle görevlerinden alınmaları, akademik hayatın dayandığı vazgeçilmez ilkelerin açık bir ihlali niteliğiyle de, vahim insani ve akademik sonuçlar yaratan/yaratacak adaletsiz bir işlemdir” denilen Bölüm kararında, haksızlığın mümkün olan en kısa sürede düzeltileceğine ilişkin haklı beklentiye dikkat çekilerek ihraç edilen akademisyenlerle tereddütsüz bir biçimde dayanışma içinde olmanın insani ve mesleki sorumluluğun gereği olduğu belirtildi.

Açıklama şunlar belirtildi:

“Bölümümüzün öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse, Doç. Dr. Benan Eres ve Araştırma Görevlimiz Ekin Değirmenci, 07.02.2017 tarihli ve 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edildiler. Meslektaşlarımızın hukuken ve vicdanen hiçbir şekilde gerekçelendirilmeyecek bir yöntemle görevlerinden alınmaları, akademik hayatın dayandığı vazgeçilmez ilkelerin açık bir ihlali niteliğiyle de, vahim insani ve akademik sonuçlar yaratan/yaratacak adaletsiz bir işlemdir.

Akademik çalışmaları ve hocalık faaliyetleriyle değerli katkıları bulunan meslektaşlarımızın uğradığı haksızlıktan kaynaklanan derin üzüntülerimizi, söz konusu haksızlığın mümkün olan en kısa sürede düzeltileceğine ilişkin haklı beklentilerimizi ve bu süreçte onlarla tereddütsüz bir biçimde dayanışma içinde olmayı insani ve mesleki sorumluluğumuzun bir gereği saydığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SBF Maliye Bölümü'nden dayanışma kararıSBF Maliye Bölümü'nden dayanışma kararı

İLEF: GERİ İSTİYORUZ

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu da ihraç edilen akademisyenleri geri istedi. Ankara Üniversitesi’ndeki ihraçlara ilişkin alınan kararla ilgili açıklamada, 'hangi gerekçeyle olursa olsun' öncelikli görevi düşünce ve ifade özgürlüğünün öğretilmesi ve savunulması olan bir öğretim kurumu için ziyadesiyle ağır olduğu belirtildi. Kararda, "Meslektaşlarımızın, şu ana kadar eğitim öğretim faaliyetleri çerçevesinde kurumumuza verdikleri katkıları da göz önünde bulundurarak, yanlış olduğunu düşündüğümüz bu kararlardan acil şekilde dönülmesi gerektiğine olan inancımızı ifade etmek istiyoruz” denildi.

Tanıl Bora Mülkiye’deki dersini bıraktıTanıl Bora Mülkiye’deki dersini bıraktı

Açıklamada ayrıca, "Cumhuriyetimizin de üzerine temellendiği evrensel ilkelerin yanında, eleştiri ve ifade özgürlüğü üniversitelerin varlığının vazgeçilmez unsurlarıdır. Üniversiteler bu iki kavramla somutlaşan yaklaşımlardan uzaklaştığı ölçüde kimliklerini yitirirler. Bu kimliğin yitirilmesi tehlikesi karşısında hassasiyet göstererek İLEF’in yanında olan herkese teşekkür eder, geri dönecekleri güne kadar arkadaşlarımızın yanında ve onlarla dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi. (HABER MERKEZİ)