İstanbul Üniversitesi’nde eylem: Üniversite aşk gibidir

İstanbul Üniversitesi’nde KHK’lar protesto edildi. Eyleme katılan İzzettin Önder "Üniversite aşk gibidir, sevgi gibidir her yerdedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi’nde KHK’larla ihraç edilen akademisyenleri uğurlamak için bir araya gelen öğrenciler ve akademisyenler  “Üniversitelere saldırı topluma saldırıdır” dedi. Eylemde KHK ile ihraç edilen Levent Dölek ve İzzettin Önder konuşma yaptı. Polis eyleme saldırdı, 6 öğrenciyi gözaltına aldı.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri, 'Üniversiteler Susmayacak' diyerek akademide yaşanan ihraçları protesto etti. Öğrenciler "Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır" pankartı açan öğrenciler  "Ferman devletin üniversiteler bizimdir", "Direne direnen kazanacağız", "Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet", sloganları attı.

GERİ DÖNECEĞİMİZİ BİLİYORUZ'

Açıklamada konuşan Dölek, "Üniversitenin içerisine giremiyoruz. Ama içimiz buruk değil. Çünkü başımız dik bizim. Geri döneceğimizi biliyoruz" dedi. Yaptıklarının arkasında olduklarını söyleyen Dölek, "Ama onlar bu ihraçların arkasında olamazlar. Yüzümüze bakamayacaklar. Onlar da haksız ve adaletsiz olduklarını biliyorlar. Bu Türkiye tarihinde kara bir leke" diye konuştu.

İzzettin Önder de konuşmasında “Üniversite aşk gibidir, sevgi gibidir her yerdedir. Herkesin kalbindedir, sadece binaların içinde değildir. Sizlerle her zaman birlikteyiz. Bu ruhumuzu ve gücümüzü kaybetmememiz lazım. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Bu gücümüzü, ruhumuzu kaybetmememiz ve hayat boyu taşımamız lazım. Bu anlık bir mücadele değildir. Bu mücadele devam edecek. Hocalarımız geldiğinde devam edecek bu mücadele. Emperyalizmin tamamiyle halk nazarında anlaşılmasına kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Konuşmaların ardından basın açıklaması okundu. Açıklamanın ardından özel güvenlikçiler öğrencilere saldırdı. Polis, biri kadın öğrenci 6 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler polis minibüsüne bindirilerek Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)