'Gazi Üniversitesi'ni böldürmeyiz'

Gazi Üniversitesi’nin bölünmesi yeniden gündemde. Üniversitenin bazı fakültelerinin Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne devredileceği iddiası üzerine imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Serkan Alan

ANKARA - Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında bulunan Gazi Üniversitesi'nin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk fakültelerinin yeni kurulacak Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'ne bağlanacağı iddia edildi.

2009 yılında gündeme gelen ama daha sonra rafa kaldırılan projeye ilişkin bilgiler Sabah gazetesinin Ankara ekinde yer aldı. Habere göre, Gazi Üniversitesi'nin rektörlük kampüsü dışında kalan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi akademik birimleri Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'ne bağlanacak. Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'nin kuruluşuna ilişkin düzenlemenin Bakanlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından Ankara'daki devlet üniversitesi sayısı ise 6'ya çıkmış olacak.

1 GÜNDE 21 BİN İMZA

İddia üzerine change.org'da “Gazi Üniversitesi bölünemez” başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Kampanya duyurusunda, “Üniversiteyi üniversite yapan mazisi ve markalaşmış ismidir. Bu düzenleme öğrencilerin emeklerine yapılan bir saygısızlıktır. Üniversitemizin Hukuk, Tıp, Diş Hekimligi, Eczacılık, Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin Gazi Üniversitesi bünyesinden ayrılması kesinlikle kabul edilemez. Logosunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını barındıran üniversitemizin Türkiye'de çok iyi sıralamalarda olan ve bilim üreten fakültelerinden Gazi isminin silinmesine Gazi'nin öğrencileri olarak karşıyız ve her zaman karşı olacağız” denildi.

“Gazi Üniversitesi bölünemez” kampanyasına 16 saatte 21 binin üzerinde kişi imza vererek destek oldu. İddia sosyal medyada da büyük tartışma konusu oldu.