'Cenaze aracında siyaset olur mu?'

İstanbul'da bir cenaze aracının arkasında "Milli irade engellenemez" yazılmasına CHP milletvekili Mahmut Tanal tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabında bir cenaze aracının videosunu paylaştı. Cenaze aracının arkasındaki tabelada "Mili irade engellenemez" yazısına Tanal, "Cenaze aracında siyaset olur mu?" sözleriyle tepki gösterdi.

Mahmut Tanal'ın Instagram hesabından paylaştığı videoda İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracının arkasına bulunan led tabelada "Milli İrade Engellenmez" yazısı görülüyor. Tanal, "Nerden nereye! 2017 Türkiyesinde Cenaze aracında dua yerine siyaset yapılmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" diyerek duruma tepki gösterdi.

Yaşananın ahlaki ve hukuki olarak kabul edilemeyeceğini belirten Tanal "Bizler örf, adet ve geleneklerine bağlı ve cenazeye ezelden beri saygılı bir toplumuz. Toplumun böylesine hassas olduğu bir konun siyasete bulaştırılmaya çalışılması hoşgörü ile karşılanamaz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)