'Binasız üniversite olur, hocasız üniversite olmaz!'

Son çıkarılan KHK ile akademisyenlerin uzaklaştırılmasına tepkiler sürüyor. Bu ihraçlara bir tepki de Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden geldi. Akademisyenleri 'Binasız üniversite olur, hocasız üniversite olmaz!' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Üniversitesi öğretim elemanlarının KHK'larla üniversitelerden ihraç edilmesine karşı eylem yaptı. Galatasaray Üniversitesi'nden Öğretim Elemanları çağrısıyla yapılan eylemde ihraçlara tepki gösterildi, ihraçların derhal durdurulması istendi. Açıklamada 'Binasız Üniversite Olur, Hocasız Üniversite Olmaz!' denildi.

GSÜ'den Öğretim Elemanları tarafından yapılan açıklamanın devamı ise şöyle:

Üniversitelerin temel görevi ifade hürriyeti, özgür düşünce ve araştırma ortamının sağlanmasıdır. KHK'larla özgürlük ortamı ortadan kalkmakta, akademisyenler işledikleri "suçlar"a dair hiçbir kanıt gösterilmeksizin ve kendilerine savunma hakları verilmeden, hukuka aykırı bir şekilde ihraç edilmektedirler. İhraç edilmemiş öğretim elemanlarının yarın başlarına ne geleceğini öngöremedikleri bu belirsizlik ortamı, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm üniversite bileşenlerini kaygılandırmaktadır. Zira üniversitelerde öğretim ve araştırma faaliyetleri sürdürülebilir olmaktan hızla uzaklaşmakta ve Türkiye üniversitelerinin uluslararası saygınlığı gitgide azalmaktadır.

Galatasaray Üniversitesi’nden öğretim elemanları olarak siyasi ve idari yetkilileri, KHK yoluyla yapılan hukuksuz ihraçları durdurmaya, herhangi bir somut kanıta dayanmaksızın şu ana dek meslekten ihraç edilmiş olan tüm meslektaşlarımızı görevlerine iade etmeye ve hukuk devletinin temel prensiplerine uymaya davet ediyoruz.