Ankara Barosu'ndan Cebeci'deki polis şiddeti için suç duyurusu

Ankara Barosu, Cebeci'deki polis şiddeti nedeniyle Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Barosu, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’ndeki KHK protestosunu hedef alan polis şiddeti nedeniyle Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü ve müdahalede görev alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyenlere destek vermek için 10 Şubat 2017 tarihinde Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde bir araya gelindiği belirtildi. Dilekçede Cebeci'ye giden milletvekili, akademisyen ve öğrencilere yerleşke önünde ve yerleşke içerisinde polis tarafından 'müdahalede bulunulduğu' anımsatıldı.

REKTÖRÜN DAVET ŞARTI

Dilekçede, Polis Vazife Salahiyet Kanunu’nun, polisin üniversite yerleşkeleri ve eklentilerinde bir müdahalede bulunabilmesini, rektörün polisi yerleşkeye davet etme şartına bağladığı vurgulandı.

Suç duyurusunda, şu ifadelere yer verildi: “Cebeci Yerleşkesi’nde kolluk tarafından yapılan işlemler herhangi bir kanun hükmüne dayanmadığından kolluğun meşru bir yetkisinden bahsedilemeyeceği ortadadır. Gözaltı işlemleri sırasında kullanılan fiziksel güç, yaralama suçunu; gözaltına alarak emniyete götürmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunu ve nihayetinde eylemlerin tümü, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır.”

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ VE POLİSLER

Dilekçede, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve gözaltı işlemlerini gerçekleştiren polisler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun kasten yaralama suçunu düzenleyen 86, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunu düzenleyen 109 ve görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257’nci maddeleri uyarınca kamu davası açılması talep edildi. (HABER MERKEZİ)