Rektör İbiş’le ilgili paylaşımlar için 'eleştiri niteliğinde’ kararı

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, kendisi hakkında yapılan sosyal medya paylaşımları için mahkemeye başvurdu. Mahkeme ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'in paylaşımlarının, İbiş'in kişilik haklarını ihlal etmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi’ndeki ihraçlar nedeniyle eleştirilen Rektör Erkan İbiş, kendisi hakkındaki sosyal medya paylaşımlarının engellenmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, paylaşımların büyük bölümünü ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdi.

Ankara 8’inci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen kararda, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş hakkında Twitter üzerinden paylaşılan mesajlar arasında Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen akademisyen Dr. Cenk Yiğiter’in paylaşımları da vardı.

Yiğiter’in paylaşımlarıyla ilgili olarak verilen kararda, İbiş’in "Kişilik haklarını ihlal eden ifadeler olmadığı, haber, yorum ve eleştiri niteliğinde olduğu kanaatine varılarak talebin reddine karar verdi” denildi.

Akademisyen Cenk Yiğiter hakkında son bir yıl içinde 6 soruşturma açıldı. Mahkemenin cezaya gerek olmadığı yönünde karar verdiği paylaşımlar ise şu şekilde: 

(DUVAR)