İhraç KHK'ları sahipsiz kaldı!

Son KHK ile başlayan, "Sorumlu kim?" tartışması sürüyor. Hükümet, YÖK ve rektörler, topu birbirine atıyor. Ankara Üniversitesi'nin dünkü Senato toplantısında, 'ihraç listelerini bizzat belirlediği öne sürülen' Rektör Erkan İbiş  sorumluluğun YÖK'te olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Resmi Gazete’de 7 Şubat akşamı yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çoğunu akademisyenlerin oluşturduğu 330 kişinin ihraç edilmesine tepkiler sürüyor. Eleştirilerin hedefinde ise her KHK'da dikkat çeken ihraçların yaşandığı Ankara Üniversitesi'nin Rektörü var.

Rektör Erkan İbiş'in dünkü Üniversite Senatosu toplantısında ihraçların kendi bilgisi ve inisiyatifi dışında yapıldığını iddia ederek topu YÖK'e ve Bakanlar Kurulu'na attığı öğrenildi. Böylece Ankara Üniversitesi'nde yaşanan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tasfiyesi sahipsiz kaldı!

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün akademideki ihraçlara dair sorularını yanıtlayan YÖK Basın Müşaviri Şener Aslan da, "İhraçlara yönelik tüm inisiyatif üniversitelerde. Kişileri üniversiteler belirliyor ve YÖK'ün bununla ilgili bir takibi yok" demişti.

HER GÜN ETKİNLİK

İhraç edilen akademisyenlerin geçtiğimiz cuma günü Cebeci Kampüsü'nde, 'hakkında bugüne kadar Meclis'e sayısız soru önergesi verilen Erkan İbiş'in kişisel husumeti olan hocaları da ihraç listesine yazdığı, siyasi iktidara hoş görünmek için Mülkiye ve İletişim Fakültesi gibi okulların kapısına kilit vurmayı dahi göze aldığı'nı söyleyerek yaptıkları istifa çağrısı içeren açıklamaları, polisin biber gazlı müdahalesiyle engellenmişti.

'#HAYIRGitmiyoruz' sloganıyla her gün seslerini duyurmak için etkinlikler yapan Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen hocalara öğrencileri, okulun mezunları ve çok sayıda sivil toplum örgütü de destek veriyor.